Аффонсу Беату

Affonso Beato

  • День народження: 13.07.1941 року
  • Вік: 75 років
  • Місце народження: Ріо-де-Жанейро, Бразилія
  • Громадянство: Бразилія

Біографія

Бразильський і американський кінооператор.

Закінчив Національну школу образотворчого мистецтва. Член Американського товариства кінооператорів і Бразильського суспільства кінооператорів. З 1970 живе в США.

Вибрана фільмографія

1969: O Dragão da Maldade contra o Santo Guerreiro (Antonio das Mortes) (Глаубер Роша)

1971: La tierra prometida (Мігель Литтин)

1974: Hot Times (Джим Макбрайд)

1981: Documenteur (Аньєс Варда)

1985: Além da Paixão (Бруну Баррету)

1986: The Big Easy (Джим Макбрайд)

1989: Вогняні кулі/ Great Balls of Fire! (Джим Макбрайд)

1993: Не той/ The Wrong Man (Джим Макбрайд)

1994: Фламандська дошка/ Uncovered (Джим Макбрайд)

1995: La flor de mi secreto (Педро Альмодовар)

1996: Cinco Dias, Cinco Noites (Жозе Фонсека-і-Кошта, премія КФ в Грамадо)1997: The Informant (Джим Макбрайд)

1997: Жива плоть/Carne trémula (Педро Альмодовар)

1999: Все про мою матір/ Todo sobre mi madre (Педро Альмодовар, номінація на премію Гойя, номінація на Золоту жабу МКФ операторів в Лодзі)

1999: Orfeu (Карлуш Дьегиш, Головна премія бразильського кіно, премія Асоціації кінокритиків Сан-Паулу)

2001: Світ примар/ Ghost World(Террі Цвігофф)

2003: Deus É Brasileiro (Карлуш Дьегиш, номінація на Головну премію бразильського кіно)

2003: Вид зверху краще/ View from the Top (Бруно Баррету)

2005: Темна вода/ Dark Water (Вальтер Саллес)

2005: Королева/ The Queen (Стівен Фрірз)

2006: Любов під час холери/ Love in the Time of Cholera (Майк Ньюилл)

2008: Ночі в Роданте/ Nights in Rodanthe