Ейко Ісіока

Фотографія Ейко Ісіока (photo Eiko Ishioka)

Eiko Ishioka

  • День народження: 12.07.1938 року
  • Вік: 73 року
  • Місце народження: Токіо, Японія
  • Дата смерті: 21.01.2012 року
  • Громадянство: Японія

Біографія

Японський дизайнер, володарка премії Оскар.

Ейко Ісіока закінчила Токійський університет мистецтв. Її роботи знаходяться в постійних колекціях музеїв по всьому світу, включаючи Нью-Йоркський музей сучасного мистецтва. У 1992 році її обрали членом нью-йоркського Art Directors Club Hall of Fame.

У 1999 році вона створила костюми для постановок «Кільце нібелунга» Ріхарда Вагнера в Нідерландській опері. Вона сделалакостюмы для Cirque du Soleil: Varekai, прем’єра відбулася у 2002 році, і для бродвейського мюзиклу Джулі Тэймор Spider-Man: Turn Off the Dark, прем’єра 2011 року.

У 2002 році Ейко Ісіока стала директором музичного кліпу Björk Cocoon. У 2009 році вона створила костюми для музичного туру Hurricane Грейс Джонс.

Ейко Ісіока розробила дизайн костюмів для Літніх Олімпійських ігор 2008 у Пекіні.

Вона створила костюми всіх фільмів Тарсема Сінгха, включаючи фільм «Клітка».

Фільмографія

Білосніжка: Помста гномів (2012)

Війна богів: Безсмертні (2011)

Teresa, el cuerpo de Cristo (2007)

Запределье (2006)

Varekai — Cirque du Soleil

Клітка (2000)

«Дракула» Брема Стокера (1992)

Країна в шафі (1991)

Місіма (1985)

Нагороди та номінації

Нагорода за художній внесок на Каннському кінофестивалі за фільм «Місіма». (1985)

Греммі за оформлення альбому Майлса Дейвіса Tutu. (1987)

Дві номінації на «Тоні» за оформлення сцени і дизайн костюмів бродвейській п’єси M. Butterfly. (1988)

Премія «Оскар» за фільм «Дракула» Брема Стокера. (1992)

Премія «Сатурн» за той же фільм. (1993)