Євген Весник

Фотографія Євген Весник (photo Yevhen Vesnik)

Yevhen Vesnik

  • День народження: 15.01.1923 року
  • Вік: 86 років
  • Місце народження: Петроград, Росія
  • Дата смерті: 10.04.2009 року
  • Громадянство: Росія

Біографія

Народний артист СРСР (1989)

Євген Якович ВІСНИК народився 15 січня 1923 року в Петрограді.

Закінчив Театральне училище ім. М. Щепкіна (1948) і став актором драматичного театру ім. К. С. Станіславського, з 1954 — театру Сатири, 1963-1992 — актор академічного Малоготеатра.

З 1992 працює за договорами. Режисер вистав у московських театрах і на телебаченні.

Театральний режисер, автор низки сценаріїв для радіо і телебачення. Крім того, Весник бере участь у озвучании мультфільмів.

Народний артист СРСР (1989).

Фільмографія (1980-2001):

1980 СКАНДАЛЬНЕ ПОДІЯ В БРИКМИЛЛЕ

1981 ПОРА ЧЕРВОНИХ ЯБЛУК

1981 ХОЧУ, ЩОБ ВІН ПРИЙШОВ

1983 ВІЛЬНИЙ ВІТЕР

1986 РІК ТЕЛЯТИ

1987 ОДНОГО РАЗУ ЗБРЕХАВШИ

1989 ФІЛІП ТРАУМ

1989 ХРОНІКА САТАНИ-МОЛОДШОГО (тб: «Філіп Траум»)

1990 АФЕРИСТИ

1990 ШАПКА

1991 ДІЙ, МАНЯ!

1991 ЗЛОЧИН ЛОРДА АРТУРА

1992 АЛЯСКА, СЕР!

1992 НОЇВ КОВЧЕГ

1992 ТЬМА

1993 ПІСТОЛЕТ З ГЛУШНИКОМ

1994 МАЙСТЕР І МАРГАРИТА

1995 ШИРЛІ-МИРЛІ