Яків Шамшин

Фотографія Яків Шамшин (photo Yakov Shamshin)

Yakov Shamshin

  • День народження: 07.03.1985 року
  • Вік: 31 рік
  • Місце народження: Волгоград, Росія
  • Громадянство: Росія

Біографія

У 2005 році Яків Шамшин закінчив академію. Отримавши диплом, актор грав на різних театральних сценах Санкт-Петербурга. У виставі «Змінна Люче», поставленому в театрі Сатири на Василівському, Яків виконував роль Фелікса, на сцені Театру «ОсобняК» — роль Хуфшмидта у виставі «Безхребетність. Вечір для людей з порушеною поставою».

Лауреат Молодіжної премії уряду Санкт-Петербурга «За досягнення в області кінотворчості» (2011)

Театр

Яків Шамшин народився і виріс у Волгограді. Вихованням сина займалася мама. За професією вона апаратник, працювала на заводі. Батька Яків ніколи не бачив — той залишив сім’ю ще до народження сина.

Після закінчення школи Яків вирішив спробувати себе на акторському терені. За порадою одного з відомих у Волгограді режисерів він відправився в Санкт-Петербург, славиться своєю театральною школою, і з першого разу вступив у Спбгаті, майстерню А. Д. Андрєєва.

У 2005 році Яків Шамшин закінчив академію. Отримавши диплом, актор грав на різних театральних сценах Санкт-Петербурга. У виставі «Змінна Люче», поставленому в театрі Сатири на Василівському, Яків виконував роль Фелікса, на сцені Театру «ОсобняК» — роль Хуфшмидта у виставі «Безхребетність. Вечір для людей з порушеною поставою».

Кіно

На екрані Яків Шамшин дебютував невеликою роллю музичного продюсера в серіалі «ОБЖ».

Потім були епізодичні ролі в серіалах: «Таємниці слідства» (міліціонер), «Ешелон» (посланець), «Ментовські війни» (скинхэд).

Першою великою роботою актора на екрані стала роль Павла Пичугова у військовій драмі Петра Тодоровського «Риорита» (2008), що оповідає про людей, які пережили окупацію і потім з Радянською армією йшли на фронт. Цю роль Яків називає в числі своїх улюблених, тому як тема Великої Вітчизняної війни для нього особлива – не даром ж він з міста-героя Волгограда. У свій час, як і багато волгоградські школярі, Яків стояв у почесній варті на Посту №1, часто їздив на Мамаїв Курган, на уроках мужності зустрічався з ветеранами…

Успішним для Якова Шамшина став 2010 рік, який приніс цілий ряд яскравих ролей. Одна з них – у кримінальному серіалі «Лиговка», де актор зіграв молодого стажиста-оперативника Леоніда Самойлова, захопленого таємницями криміналістики, романтикою боротьби за справедливість. Відзначили глядачі і його Бульбаша в кримінальному фільмі «Золотий капкан». Як професійної

нально їм був створений образ нікчемного негідника, зрадника і боягуза, який має тваринний страх перед бандитами і радісного, коли в його руках виявилося золото!

Самий же великий успіх акторові приніс серіал «Дізнавач» (2010-2011). Серіал розповідав про роботу слідчої групи РУВС, яка займається розкриттям найрізноманітніших злочинів — як на «землі», разом з операми, так і у «вищих сферах» бізнесу. Яків Шамшин зіграв одного з головних героїв – молодого опера, старшого лейтенанта Олександра Суворова, доводить своїм старшим і більш досвідченим товаришам свою професійну спроможність.

Серед робіт Якова Шамшина 2012 року: диверсант Коля Зайцев у чотирьохсерійному фільмі «Смерть шпигунам. Прихований ворог», Серебров в історичному серіалі «Пристрасті по Чапаю», опер забійного відділу Вася Кужель в серіалі «Зрадник».

Особисте життя

Яків Шамшин одружений. Його дружина Емілія працює менеджером в елітному пітерському ресторані. Яків познайомився з нею, коли 18-річним хлопцем підробляв в барі, де вона була адміністратором. З тих пір вони разом. Подружжя виховує двох дітей: дочку Дашу і сина Микиту.

Фільмографія:

2000-2005 ОБЖ — серіал

2005 Таємниці слідства -5 — серіал

2005 Ешелон — серіал

2005 Єсенін — серіал

2006 Ментовські війни-3 — серіал

2007 Будинок на Англійській набережній

2007 Гончі

2008 Риорита — серіал

2008 Ми з майбутнього

2008 Ливарний (2-й сезон) — серіал

2008 Каменська-5 — серіал

2008 Ера Стрільця — 3

2008 Паперовий солдат

2008 Батюшка

2009 Я

2009 Суд

2009 Серце капітана Немова — серіал

2009 Грім люті

2010 Одинак

2010 Кохання без правил

2010 Лиговка

2010 Полунична поляна

2010 Золотий капкан

2010-2011 Дізнавач — серіал

2011 Вулиці розбитих ліхтарів-11 — серіал

2011 Жила-була одна баба

2011 Дорогий мій чоловік

2012 Пристрасті по Чапаю — серіал

2012 Смерть шпигунам. Прихований ворог (Білорусь, Росія, Україна)

2012 Зрадник

2012 Відпустку

2013 Останній бій

2013 Морські дияволи. Смерч

2013 Роль

2013 Кома

2013 Дізнавач-2 — серіал