В’ячеслав Титов

Фотографія В'ячеслав Титов (photo Viacheslav Titov)

Viacheslav Titov

  • День народження: 10.03.1971 року
  • Вік: 40 років
  • Місце народження: Тула, Росія
  • Дата смерті: 28.12.2011 року
  • Громадянство: Росія

Біографія

Лауреат Державної премії республіки Білорусь (1996, за роль у фільмі «Квіти провінції).

В’ячеслав Титов народився і виріс в Тулі. З дванадцяти років він почав займатися в Народному театрі палацу культури МОЗ. Талант юного актора відзначили місцеві режисери, і в 1985 році В’ячеслав був запрошений відразу в два театри – в трупу Тульського академічного театру ім. М. Гіркого і в Тульський обласний театр юного глядача. В академічному театрі він грав у виставах: «Характери» Шукшина і «Почому фунт лиха» Бакланова (причому, ця роль була німецькою мовою). У Тюгу В’ячеслав Титов був задіяний у постановках: «Завтра була війна» Бориса Васильєва (роль – Артем), «Сонячний удар» Яковлєва, «Шкільний Анекдот» Хмелика та ін.

Сцена. Дорослі ролі

У 1989 році В’ячеслав Титов вступив у Воронезький державний інститут мистецтв на кафедру актор театру драми і кіно, курс професора Ст. Ст. Бугрова. У тому ж році актор був запрошений головним режисером Воронезького академічного театру драми імені Кольцова. А. Івановим на роль Роджера

у п’єсою Едварда Олбі «Все в саду». Трохи пізніше Тітов зіграв Войницева в п’єсі Чехова «Безбатченки».

У 1993 році після закінчення ВГИИ В’ячеслав Титов відправився в Санкт-Петербург і вступив у трупу Академічного театру ім. Ленсовета під керівництвом народного артиста СРСР, професора В. П. Владимирова. Втім, там він довго не затримався. Через рік В’ячеслав перебрався в столицю і став актором Московського академічного театру ім. Вл. Маяковського. На цій сцені він зіграв у виставах: «Хай живе королева, віват!», «Як вам це полюбиться?» Шекспіра, «Чума на обидва ваші будинки» Григорія Горіна, «Дуже проста історія», «Забави Дон Жуана», «Розлучення по-чоловічому», «Авантюристи».

Крім того, В’ячеслав Титов брав участь у постановках Театрального агентства «ЛеКур»: «Летюча миша» Миколи Ердмана і «Вендета-Бабетта» А Коровкіна.

Кіно

В’ячеслав Титов дебютував у кіно в 1994 році. Він зіграв Адася у фільмі режисера Д. Зайцева «Квіти провінції». За цю роль актор був удостоєний Державної премії республіки Білорусь.

Після успішного дебюту Тітов довгий час не з’являвся на екрані. Знову у кінематограф він повернувся вже в новому столітті. Актор зіграв у фільмі Андрія «Паризький антиквар» і Семенова в серіалі «Марш Турецького». З цього часу В’ячеслав Титов регулярно знімається в кіно. Його героями ставали: Алік Фрадис в серіалі «Рубльовка Live», продюсер Кац в серіалі «Авантюристка», Олександр Леонідович Согладаев в серіалі «Острог. Справа Федора Сєченова», власник галереї Костянтин Мережко в серіалі «Безмовний свідок», Костя Рижов в серіалі «Година Волкова», Хасан в серіалі «Знахар», наркодилер Олег Шилкин в серіалі «Глухар», кримінальник і браконьєр Сашка Крюков по кличці Гак в серіалі «Господиня тайги», Едуард в серіалі «Звіробій» та ін.

Фільмографія:

1994 Квіти провінції (Білорусь)

2001 Паризький антиквар

2001 Марш Турецького (2 сезон) — сериал002 Чума на обидва ваші дома! — фільм-спектакль

2002 Зірка

2003 Сищик без ліцензії

2003 Ожеледь

2004 Московська сага — серіал

2005 Рубльовка Live — серіал

2005 Полювання на асфальті

2005 Авантюристка — серіал

2006 Угон — серіал

2006 Острог. Справа Федора Сєченова — серіал

2006 Любов і страхи Марії

2006 Грозові ворота — серіал

2006-2007 Безмовний свідок-1 — серіал

2007 Година Волкова — серіал

2007 Сваха — серіал

2007 Іронія долі. Продовження

2007 Безмовний свідок-2 — серіал

2007-2010 Слід — серіал

2008 Егоїст

2008 Знахар — серіал

2008 Глухар — серіал

2008 Галина

2008 Брати-Детективи

2009 Година Волкова — 3 — серіал

2009 Господиня тайги (Хутро) — серіал

2009 Лігво Змія — серіал

2010 Година Волкова — 4 — серіал

2010 Ведмежий кут — серіал

2010 Звіробій-2 — серіал

2010 «Алібі» на двох (Росія-Україна)

2011 МУР — серіал

2011 Лісник

2011 Звіробій-3 — серіал

2011 Дикий-2 — серіал

2011 Де ти? — серіал