Володимир Уан-Зо-Лі

Фотографія Володимир Уан-Зо-Лі (photo Valentin Uan-Zon-Li)

Valentin Uan-Zon-Li

  • День народження: 13.11.1909 року
  • Вік: 88 років
  • Місце народження: Іркутськ, Росія
  • Дата смерті: 16.08.1998 року
  • Громадянство: Росія

Біографія

У 1926 р. закінчив Державну студію кіномистецтва на 1-й Міщанській вулиці (нині — проспект Миру) в Москві. З

Народився 31 жовтня (13 листопада) 1909 р. в Іркутську. У 1926 р. закінчив Державну студію кіномистецтва на 1-й Міщанській вулиці (нині — проспект Миру) в Москві. З 1927 р. виступав разом з братом — Сергієм Уан-Тен-Тау (1908-1979) — на арені цирку, жонглюючи тарілками і тризубами, виконуючи эквилибристические і акробатичні трюки, демонструючи фокуси.

У 1940 р. Уан-Зо-Лі підготував «Китайський номер», де жонглював тризубом, тарілками і стрибав у кільце, простромлене ножами. Учасник Великої Вітчизняної

війни, мав два поранення. Брав участь Володимир Уан-Зо-Лі у фільмі «Державний кордон»у фронтових концертних бригадах (1942-45 рр.), виступав разом з Лідією Русланової. З «Китайським номером», а також з новими — «Художник-моменталист», в якому малював шаржі на глядачів, і Музикант (грав на кларнеті і пилі) — був прийнятий на роботу в Москонцерт, де пропрацював до виходу на пенсію в 1984 р.

В кіно — з 1931 р. Перша роль — у фільмі режисера Миколи Екка «Ущелина аламасов». Знімався в кінофільмах

«Сергій Лазо», «НП — Надзвичайна подія», «Джентльмени удачі» та ін (всього знявся у 52 фільмах).

Помер 16 серпня 1998 р. у Москві в своїй квартирі на вул. Петрівка від аденоми. Похований на 34-му ділянці Ваганьківського кладовища разом з батьками, сестрою і братом.

Фільмографія:

1. Ущелині алымасов — 1931

2. Крейсер «Варяг» — 1946

3. ПП. Надзвичайна подія — 1958 — Дат

4. Сергій Лазо — 1967 — японський генерал

5. Джентльмени удачі — 1971 — начальник колонії

6. Слухайте, на тій стор

aunay — 1971

7. Цирк запалює вогні — 1972

8. Ходіння по муках — 1977

9. Поговоримо, брат… — 1978

10. Небезпечні друзі — 1979 — таежник

11. Ангел мій (новела в кіноальманаху «Молодість», випуск 1-й) — 1980

12. Владивосток, рік 1918 — 1982

13. Державний кордон. Фільм 3-й. Східний кордон — 1982 — власник ювелірного магазину

14. Аукціон — 1983

15. ТАСС уповноважений заявити — 1984

16. Русь споконвічна — 1986

17. Номер «люкс» для генерала з дівчинкою — 1991

18. Серця трьох-2 — 1993

19. Єрмак — 1996