Віра Воронкова

Фотографія Віра Воронкова (photo Vera Voronkova)

Vera Voronkova

  • Громадянство: Росія

    Біографія

    Лауреат Призу за кращу жіночу роль на Паризькому фестивалі (1994 р. за фільм «Жовтень»).

    Театр

    У 1990 році Віра Воронкова закінчила Школу-Студію МХАТ (курс А. Калягіна), після чого була прийнята в трупу художнього театру, в якому пропрацювала до 2000 року. Грала в спектаклях: «Урок чоловікам» (Леонора), «Горі від розуму» (Ліза), «найголовніше» (Класна дама). Всього, за десять років роботи нею було зіграно близько 20 ролей.

    Одночасно, Віра Воронкова брала участь у виставах інших театрів. У творчій групі «Ласки» в 1998 році Воронкова грала у виставі Ю. Урнова «Роздягнені» (Вона), в Універсальному театрі Юрія Гримова в 2000 році зіграла р

    оль Гали у виставі «Дали».

    З 1997 року актриса співпрацює з театром А. П. Чехова, в якому бере участь в спектаклях: «Вечеря з дурнем» (Марлен), «Там же, тоді ж» (Доріс), «Ціна» (Естер).

    З 2000 року Віра Воронкова — актриса театру ім. А. Пушкіна. Серед найбільш помітних ролей: Прісцилла у виставі «Чорний принц, або Свято любові» і Нюра у виставі «У зіниці». Крім того, в Центрі сучасної драматургії та режисури п/р Казанцева і Рощина вона грає головну роль в «Юдіфі», в Центрі Мейєрхольда — у виставі «Арто і його двійник» (Вона) і «Дзеркальний короп» (Смерть).

    Кіно

    У кіно Віра Воронкова почала зніматися з 1990 року. Перші її роботи залишилися для глядача малопомітними. В основному це були невеликі ролі, а ті фільми, де їй довелося грати головні ролі («Перлимплин», «Щен із сузір’я Гончих Псів») не були відзначені глядацьким інтересом. Перший великий успіх до актриси в кіно прийшов лише в 1997 році, коли вона зіграла Тамару в драмі Вадима Абдрашитова «Час танцюриста».

    Справжня популярність до Віри Воронкової прийшла після 2002 року. Вона знялася в таких популярних серіалах, як «Кодекс честі», «Право на захист», та «Щоденник вбивці». Але найбільшою удачею стала роль Віри в драмі Тодоровського «Коханець».

    Особисте життя

    Віра Воронкова заміжня, виховує сина.

    Фільмографія:

    1990 Чернов/ Chernov

    1991 Любов

    1991 Перлимплин

    1991 Щен із сузір’я Гончих Псів

    1992 Чоловічий зигзаг

    1992 Чорний квадрат

    1993 Роль

    1994 Прохіндіада — 2

    1994 Серп і молот

    1995 Піонерка Мері Пікфорд

    1997 Час танцюриста

    1998 Чехів і До — серіал

    2000 Щоденник його дружини

    2002 Кодекс честі — серіал

    2002 Право на захист — серіал

    2002 Коханець

    2002 Щоденник вбивці — серіал