Віра Харибіна

Фотографія Віра Харибіна (photo Vera Harubina)

Vera Harubina

  • День народження: 09.02.1958 року
  • Вік: 58 років
  • Громадянство: Росія

Біографія

У 1980 році Віра Харибіна закінчила Вище Театральне Училище ім. М. Щепкіна, де навчалася на курсі Віктора Коршунова.

Початок акторської діяльності

Віра Харибіна народилася 9 лютого 1958 року в сім’ї професорів МАІ Анатолія Евсеевича Харибіна і Софії Євгенівни Ульященко.

У 1980 році Віра Харибіна закінчила Вище Театральне Училище ім. М. Щепкіна, де навчалася на курсі Віктора Коршунова. Після закінчення навчання починаюча актриса була прийнята в Театр Сатири. Серед її перших ролей була Директор школи «Фатальної помилки» режисера Е. Каменькович. Пізніше актриса була зайнята в спектаклях: «Молодість короля Людовіка XIV» (Принцеса Генрієтта), «Пеппі Довгапанчоха» (Пеппі), «Трехгрошевая опера» (Дженні-Малина), «Бочка меду» (Колючка), «Діти у влади» (Естер), «По-206» (Тоня Андріївська), «Дивакуватий Журден» (Люсіль) та ін.

У 80-ті роки відбулися і перші роботи Віри Харыбиной на екрані. Актриса зіграла Ліду Борисенко у військовій драмі «Жіночі радощі і печалі», Полю у фільмі-виставі «Проста дівчина» та ін. ролі

Особисте життя

Зі своїм майбутнім чоловіком Ігорем Золотовицким Віра Харибіна познайомилася в 80-е роки в поїзді «Пітер – Москва». Ігор разом зі своїм товаришем вирішили справити враження на попутницю. Хлопці почали розповідати про те, що вони хоч і молоді, але вже відомі актори. Віра підіграла їм, зізнавшись, що звичайно ж чула про них. Сама ж вона назвалася художницею…

Ігор Золотовицький закохався в дівчину з першого погляду і по приїзду в Москву розшукав її. Між молодими людьми зав’язався роман, а через два роки, у 1988 році, коли Віра була вже на дев’ятому місяці вагітності, вони одружилися. Незабаром народився син Олексій, а через дев’ять років другий син – Олександр.

Режисура

У 80-ті роки Віра Харибіна була в своєму театрі на перших ролях, надходили пропозиції і від кінорежисерів. Але потім актриса зайнялася вихованням дітей і, як це честь буває, все змінилося. Віра Анатоліївна не стала чекати нових пропозицій, вирішивши перейти від акторської діяльності до режисерської.

У 1997 році вона закінчила режисерський факультет Вдік (курс Геннадія Полоки). Через рік Віра Анатоліївна поставила документальний фільм «Діти–вундеркінди», а в 1999 році здійснила постановку вистави «Примхи Маріанни».

У 2004 році Віра Харибіна виступила в якості одного з режисерів в серіалах «Гріхи батьків» і «Дорога Маша Березіна». Потім вона працювала в режисерській групі серіалу «Ад’ютанти любові». Нарешті в 2007 році Віра Анатоліївна здійснила першу повністю власну постановку кінострічки – мелодрами «Сумна дама черв’яків». Головну роль талановитої піаністки Катерини зіграла Ірина Гриньова. Також в картині знялися чоловік Віри Харыбиной Ігор Золотовицький і син Олексій Золотовицький.

Педагогічна діяльність

Багато років Віра Анатоліївна займається викладацькою діяльністю. Ще в 1988 році вона пройшла асистентуру – стажування на кафедрі сценічного руху і фехтування за спеціальністю «викладач акторської майстерності». У різні роки Віра Харибіна викладала в РАТІ і МСІ.

Фільмографія:

1980 Проста дівчина — фільм-спектакль

1982 Жіночі радості і печалі

1982 Понеділок — день важкий — фільм-спектакль

1986 Петро Великий / Peter the Great (США)

1998 Діти–вундеркінди — документальний режисер

2001 Марш Турецького (2 сезон) — серіал

2004 Казка про мертвому тілі, невідомо кому належить — фільм-спектакль – режисер

2004 Дорога Маша Березіна – режисер

2004 Гріхи батьків – режисер

2004 Тато

2005 Ад’ютанти любові – режисер

2007 Сумна дама черв’яків – режисер, сценарист

2009 Не бійся, я з тобою — документальний режисер

2010 Севастопольські оповідання — документальний режисер