Вікторія Тарасова

Фотографія Вікторія Тарасова (photo Viktoriya Tarasova)

Viktoriya Tarasova

  • День народження: 16.07.1971 року
  • Вік: 45 років
  • Місце народження: Скопин, Рязанська, Росія
  • Громадянство: Росія
  • Зріст: 167 см

Біографія

У 1994 році Вікторія закінчила інститут, і в тому ж році дебютувала на кіноекрані, знявшись у фільмі режисера Агаси Бабаяна «Рись йде по сліду» (продовження відомих фільмів «Стежкою безкорисливої любові», «Рись виходить на стежку» і «Рись повертається» про рисі по кличці Кунак). У 1995-96 роках актриса працювала на телеканалі РТР — вела передачу «Шість соток».

Шлях у актриси

Вікторія Тарасова народилася в Рязанській області, куди її маму, за спеціальністю режисера, направили працювати за розподілом. Школу Вікторія вже закінчувала в Смоленську, а потім вони всією родиною переїхали в Москву.

Вихована в творчій родині, Вікторія вибрала для себе акторську стезю. Спочатку вона вступила в Щепкинское театральне училище, але, не довчившись, перейшла в ГІТІС (РАТІ), на курс П. Холмського.

У 1994 році Вікторія закінчила інститут, і в тому ж році дебютувала на кіноекрані, знявшись у фільмі режисера Агаси Бабаяна «Рись йде по сліду» (продовження відомих фільмів «Стежкою безкорисливої любові», «Рись виходить на стежку» і «Рись повертається» про рисі по кличці Кунак).

У 1995-96 роках актриса працювала на телеканалі РТР — вела передачу «Шість соток».

«Шалом»

У 1997 році Вікторія Тарасова була прийнята в трупу театру «Шалом». Згодом вона стала однією з провідних актрис театру. Нею зіграні ролі у виставах: «Праведники і грішники», «Пів-Нью-Йорка мені тепер рідня»,

«Шлимазл», «Фарширована риба», «Блукаючі зірки», «Шоша» та ін.

Одна з кращих робіт актриси – головна роль у виставі «Моя кошерна леді» (постановка Лева Шемелова по п’єсі А. Хайта). Вікторія Тарасова зіграла російську дівчину Лізу Дулитову, полюбившую єврея. Ця п’єса про кохання і її перетворюючої людини силі.

Говорячи про театрі «Шалом» Вікторія Юріївна зізнається: «Він дав мені дорогу у життя і можливість зіграти характерні головні ролі».

Особисте життя

Вікторія Тарасова відбулася як актриса, а адже був момент, коли вона могла піти з професії. Причиною тому стала її непроста особисте життя.

Ще в середині 90-х Вікторія вийшла заміж за бізнесмена. Вона зізнається, що дуже любила чоловіка, але їх сімейне життя не склалося. Чоловік покинув її, коли вона була вагітна. Актриса згадує: «Це була трагедія, шок від зради, я мало не померла. Я любила його і до останнього сподівалася, що він мені подзвонить в пологовий будинок. Але в пологовий будинок він так і не прийшов, нас забирали мої батьки…» Батьки ж і допомогли е

ї у вихованні сина Данила.

До того часу Вікторія тільки-тільки почала працювати в театрі «Шалом», а тут – така ситуація. Щоб заробити на життя Тарасова вирішила залишити театр і піти в рекламний бізнес. Не дав їй цього зробити батько, він сказав: «Поки я живий, буду тобі допомагати, іди займайся своєю професією!»

Кіно

Довгий час Вікторія Тарасова була не відома широкому глядачеві. У кіно вона знову почала зніматися лише в 2005-06 роках. Вона зіграла американку Емму Гіршман у серіалі «Кулагін і партнери», Марту в комедії «Біс у ребро або Чудова четвірка», Юлію Голікову в серіалі «Безмовний свідок» та ряд інших ролей, які, втім, не змінили ситуації.

Популярність до актриси прийшла після виходу серіалу «Глухар», де вона зіграла головну роль — майора (а згодом – підполковника) міліції Ірину Сергіївну Зиміну. Вікторія згадує: «Спочатку я сумнівалася, чи погоджуватися грати мента. Але коли прочитала сценарій і дізналася, що моїй героїні 37 років, сама виховує сина, наречений молодше, ніж вона, то була здивована, як у нас з нею все збігається, і погодилася».

Успіх першої частини серіалу «Глухар» підштовхнув творців до створення продовжень: «Глухар. Приходь, Новий рік!», «Глухар-2», «Глухар-3», «Глухар в кіно». Серіал кардинально змінив життя актриси: довелося працювати в шаленому ритмі, поєднуючи роботу в театрі з постійними зйомками. «Часом руки опускаються від втоми, — каже Вікторія. — Але повірте, це набагато краще, ніж нічого не робити. Той, хто скаже, що втомився від слави, — просто банально збреше. Потрібно цінувати той момент, коли ти знаходишся на піку кар’єри».

Фільмографія:

1994 Рись йде по сліду

2005-2010 Кулагін і партнери — серіал

2006 Біс у ребро або Чудова четвірка

2007 Спартакіада. Локальне потепління

2007 Безмовний свідок — серіал

2007-2010 Слід — серіал

2008 Глухар — серіал

2009 Місто спокус

2009 Глухар. Приходь, Новий рік!

2009-2010 Глухар — 2 — серіал

2010 Глухар-3 — серіал

2010 Глухар в кіно

2010 Адвокатеси — серіал