Венера Нігматуліна

Фотографія Венера Нігматуліна (photo Venera Nigmatulina)

Venera Nigmatulina

  • Рік народження: 1960
  • Вік: 55 років
  • Громадянство: Киргизстан

Біографія

Однією з перших великих робіт молодої актриси стала роль юної Гулі у фільмі «Провінційний роман». Картина оповідала про драматичну любов дівчини до літнього чоловіка на прізвище Муратов. Піддавшись тиску родичів, вона звинувачує його у зґвалтуванні. Потім дівчина розкаюється у своєму вчинку, домагається вибачення у Муратова, але ось скасувати винесений йому вирок, вона вже не в силах…

Венера і Талгат

Зірка Венери Нігматулиною (у той час ще Ібрагімової) зійшла на початку 80-х. Однією з перших великих робіт молодої актриси стала роль юної Гулі у фільмі «Провінційний роман». Картина оповідала про драматичну любов дівчини до літнього чоловіка на прізвище Муратов. Піддавшись тиску родичів, вона звинувачує його у зґвалтуванні. Потім дівчина розкаюється у своєму вчинку, домагається вибачення у Муратова, але ось скасувати винесений йому вирок, вона вже не в силах…

Роль Муратова в картині виконував чемпіон світу з карате, популярний актор Талгат Нігматулін, улюблений мільйонами глядачів по фільму «Пірати ХХ століття». Між Венерою і Талгатом прямо на знімальному майданчику спалахнув роман. Розповідають, що Нігматулін просто завалював свою

озлюбленную квітами. Незабаром вони одружилися, а в 1983 році у них народилася дочка Лінда.

Їх сім’я була за всіма мірками акторської: постійні роз’їзди, зйомки. У 1982 році Венера зіграла вчительку Насибу Каримовну в шкільній стрічці «Чужа п’ятірка». А в 1983 році вони разом з чоловіком знялися в кримінальної драмі «Вовча яма». Талгат Нігматулін зіграв головну роль Самата Касимова, а Венера – його сестру Маріям. Примітно те, що в картині вона знімалася, будучи вагітною.

Подружжя жили скромно, але щасливо. Але в 1985 році їх сімейне життя обірвалося. До того часу Талгат Нігматулін, який намагався знайти своє місце в житті, вже кілька років співпрацював з однією релігійною сектою. На початку лютого його викликали в Вільнюс, для участі в «розбирання». Талгат відмовився виконання

прийняти доручення, та був по-звірячому вбитий.

Мати і дочка

Після смерті чоловіка Венера Нігматуліна продовжувала зніматися в кіно на кіностудіях: «Киргизфильм», «Узбекфільм», «Казахфільм». Однією з найбільш відомих її ролей є Мадіна Галієва в жорсткій драмі «Жіноча тюряга» режисера Жанни Серикбаевой. Запам’яталася глядачам її Мадіна Умарова в серіалі «Перехрестя» — сімейній сазі про простих жителів Алма-Ати в складний період 90-х років. В «Перехресті» знялася і її дочка Лінда Нігматуліна, яка також обрала акторську стезю. Роль Подані в цьому серіалі стала першої «дорослої» роботою Лінди.

У 90-ті роки Венера знову вийшла заміж. Руслан Самарханович увійшов в її життя тактовно й делікатно. Лінда зізнається, що швидко прийняла вітчима. Вона згадує: «Я не ревнувала його кпамяти батька ще й тому, що, ввійшовши в нашу сім’ю, Руслан відразу сказав: «Знаю, що не буду тобі батьком, оскільки батько. Можна буду старшим братом твоїм?». А я завжди мріяла про старшого брата — сильний, надійний…»

У шлюбі з Русланом Самархановичем у Венери Абдрахмановны народилося двоє синів (у 1998 та 2000 роках). Найцікавіше те, що в тому ж році, коли у неї народився другий син, народила і Лінда.

Фільмографія:

1980 Неможливі діти

1981 Провінційний роман

1982 Чужа п’ятірка

1983 Вовча яма

1986 Потерпілі претензій не мають

1988 Загибель в ім’я народження

1988 Всі ми трошки коні

1989 Нокдаун

1990 Східний коридор, або рекет…

1991 Жіноча тюряга

1991 Політ стріли

1996-2000 Перехрестя (Казахстан-Росія-Великобританія)