Валерій Гатаев

Фотографія Валерій Гатаев (photo Valeriy Gataev)

Valeriy Gataev

  • Громадянство: Росія

    Біографія

    Грав у обласному драматичному театрі (р. Твер). На сцені цього театру він зіграв десятки ролей за п’єсами російської та зарубіжної класики.

    Нагороджений Орденом Дружби (1999)

    Грав у обласному драматичному театрі (р. Твер). На сцені цього театру він зіграв десятки ролей за п’єсами російської та зарубіжної класики.

    У кіно Валерій Гатаев почав зніматися з середини 60-х. Яскрава, що запам’яталася всім роль Фрола Курганова у відомому телесеріалі «Тіні зникають опівдні» (1971) зробила молодого тверського драматичного актора знаменитістю.

    У 1972 році Валерій Гатаев знявся в ролі Григорія Котовського в історико-революційному фільмі «Останній гайдук», а в 1974 — у ролі Георгія Сєдова в однойменній історико-біографічному фільмі.

    Надалі Гатаева задіяли в кіно в основному в ролях другого плану. У 1997 році він знявся разом з Аленом Делоном, Ванессою Параді, Жан-Полем Бельмондо і АлександромЯковлевым у французькому бойовику «Один шанс на двох».

    В даний час Валерій Гатаев — артист МХАТУ імені М. Гіркого.

    Фільмографія:

    1964 Дочка Стратиона

    1967 Туманність Андромеди (1-я частина «Бранці залізної зірки»)

    1971-73 Тіні зникають опівдні

    1972 Останній гайдук

    1974 Георгій Сєдов

    1980 Останній втечу

    1985 Корабель прибульців

    1985 Співучасть у вбивстві

    1986Без строку давності

    1990 Очищення («Життя Василя Фівейського»)

    1990 Футболіст

    1991 Штемп

    1992 Майстер сходу

    1992 Плащаниця Олександра Невського («Фатальна крадіжка»)

    1994 Простодушний

    1995 Чоловічий талісман

    1995 Фатальні яйця

    1997 Один шанс на двох — Франція

    1998 Суддя у пастці

    2000 Каменська. Шістки вмирають першими

    2001 Під полярною зіркою

    2002 Дружна сімейка. Війна світів