Валентина Воілкова

Фотографія Валентина Воілкова (photo Valentina Voilkova)

Valentina Voilkova

  • День народження: 12.04.1958 року
  • Вік: 58 років
  • Місце народження: Куйбишев, Росія
  • Громадянство: Росія

Біографія

Радянська актриса театру і кіно.

Навчалася у школі № 167 в Самарі. Закінчила ГІТІС (учениця Андрія Олексійовича Попова), з 1979 року грала в Театрі Радянської Армії. Першу роль у театрі зіграла у виставі «Усвятские шлемоносцы».В кінці 1980-х Валентина вийшла заміж за француза і в 1991 році виїхала до Франції. Чоловік працює в кинодубляже, у них з Валентиною своя компанія. Приїжджала разом з чоловіком в Самару, де поховані її батьки. В даний час проживає в Парижі, займається озвученням і перекладом кінопродукції.28 грудня 2009 року в ефір Першого каналу вийшла програма «Жди мене», в якій однокурсники Валентини Воилковой, а також Володимир Михайлович Зельдін попросили отклинуться її, або тих, хто про неї що-небудь знає, оскільки інформація про її долю носила суперечливий характер (ходилидаже чутки, що її немає в живих). 11 січня 2010 року Валентина Воілкова дала про себе знати, зателефонувавши Володимиру Зельдіну.

Фільмографія

1978 — Звичайне диво (ТБ) — Оринтия

1978 — Версія полковника Зоріна — дівчина Рустама

1979 — Місто прийняв — потерпіла (дівчина, якій докучав телефонний хуліган)

1979 — Пригоди Електроніка — продавщиця в універмазі

1981 — Будьте моїм чоловіком — курортниця

1981 — Кільце з Амстердама — Олена, студентка інституту культури

1982 — Покровські ворота — Ріта

1984 — Кольє Шарлотти (ТБ) — Світлана Корабльова

1984 — Спадок — Клава

1985 — «Сцени з трагедії М. Лермонтова „Маскарад“» (ТБ) — племінниця

1987 — Під знаком червоного Хреста (ТБ) — Марина

1988 — В’язень замку Іф — пані Елоїз де Вільфор

1989 — Романтик