Валентина Кортезе

Фотографія Валентина Кортезе (photo Valentina Cortese)

Valentina Cortese

  • День народження: 01.01.1925 року
  • Вік: 92 року
  • Місце народження: Мілан, Італія
  • Громадянство: Італія

Біографія

Її акторська кар’єра в США почалася після виходу фільму «Будинок на телеграфному пагорбі» в 1951 році, в якому вона грала зі своїм майбутнім чоловіком Річардом Бейсхартом.

Кортезе почала зніматися в Італії в 1941 році. Її акторська кар’єра в США почалася після виходу фільму «Будинок на телеграфному пагорбі» в 1951 році, в якому вона грала зі своїм майбутнім чоловіком Річардом Бейсхартом. Вони одружилися в тому ж році, а через 9 років розлучилися. Від цього шлюбу у Валентини залишився син — актор Стефано Патрици.

На сцені виступала в міланському Пікколо Театро, грала у виставах Джорджо Стрелера. В

кіно її знімали Жюль Дассен, Джозеф Лео Манкевич, Антоніоні, Фелліні, Франсуа Трюффо, Джозеф Лоузі, Маріо Монічеллі, Стенлі Крамер, Террі Гілліам і багато хто інші великі режисери.

У 1950 зіграла роль княжни Тараканової у фільмі «В тіні орла», в 1962 — роль Елеонори Дузе у фільмі «Лікар-Сан-Мікеле». У 1974 році за роль у фільмі «Американська ніч» вона була номінована на «Оскар» як Краща актриса другого пл

ана. У 1977 році Кортезе знялася у фільмі Франко Дзеффіреллі «Ісус з Назарету», де зіграла Ироидиаду.

Вибрана фільмографія

Воробей (1993) — Ігуменя

Спальня Бастера (1991) — Стефанія Танненбаум

Пригоди барона Мюнхаузена (1988) — Королева Аріадна

Коли скінчився час (1980) — Роуз Валдец

Ісус з Назарету (1977) — Іродіада

Суперплут (1976) — Вдова

Американська ніч (1973) — Северин

Брат Сонце,

сестра Луна (1972) — Піку ді Бернардон

Човен на траві (1971) — Крістіна

Примхи Марії (1970)

Джульєтта і духи (1965) — Валентина

Дівчина, яка занадто багато знала (1963) — Лаура Кравен-Торрани

Варавва (1961) — Джулія

Подруги (1955) — Нэнэ

Будинок на телеграфному пагорбі (1951) — Ковельська Вікторія

Перша любов (1941) — Нерін Реді

Премії

BAFTA 1974 — «Краща актриса другого плану» («Американська ніч»)