Валентин Пічників

Фотографія Валентин Пічників (photo Valentin Pechnikov)

Valentin Pechnikov

  • День народження: 30.10.1924 року
  • Вік: 72 роки
  • Місце народження: Москва, Росія
  • Дата смерті: 08.11.1996 року
  • Громадянство: Росія

Біографія

Народився 30 жовтня 1924 р. Учасник Великої Вітчизняної війни.

З 1951 р. — актор Театру ім. Вл.Маяковського. Зіграв понад сорок театральних ролей: Борис Тимофійович Ізмайлов («Леді Макбет Мценського повіту» Н.Лєскова), Верхоруб («Чутка» А. Салынского), Діоген («Театр часів Нерона і Сенеки» Е. Радзинського), 2-й мужик («Плоди освіти» Л. Толстого) та ін.

В кіно — з 1955 р. (перша роль — у фільмі «Перший ешелон»). Його герої — прості люди, роботяги, мужики, солдати. Під кінець життя грав переважно п’яниць і людей похилого віку. Валентин Пічників, Ігор Охлупін та Ірина Будинок

нинская у виставі Театру ім. Вл.Маяковського «Плоди освіти»Серед фільмів з його участю: «Висота» (член бригади монтажників), «Матрос з «Комети» (матрос буксира), «На семи вітрах» (старшина Гречко), «Культпохід у театр» (Буянов) та ін.

Помер 8 листопада 1996 р. у Москві.

Фільмографія:

1. Перший ешелон — 1955 — ростовчанин

2. Висота — 1957 — член бригади монтажників

3. Ленінградська симфонія — 1957

4. Матрос з «Комети» — 1958 — матрос буксира

5. На семи вітрах — 1962 — старшина Гречко

Якщо ти прав… — 1964

7. «Три тополі на Плющисі — 1967 — водій вантажівки

8. Один з нас — 1970

9. Фронт без флангів — 1974

10. Двадцять днів без війни — 1976 — солдат

11. Велика любов Чередниченко Н.П. (новела в кіноальманаху «У профіль і анфас») — 1977 — Гриша

12. Слідство ведуть знавці. Справа N12. Букет на прийомі — 1978 — Хабаров

13. Територія — 1978

14. Культпохід у театр — 1982 — Буянов

15. Визнати винним — 1983Валентин Пічників в ролі Діогена у виставі Театру ім. Вл.Маяковско

го «Театр часів Нерона і Сенеки»

16. Батьки і діти — 1983

17. Смуга везіння (новела в однойменному кіноальманаху) — 1983

18. Законний шлюб — 1985

19. Набат на світанку — 1985

20. Незручний людина — 1985

21. Слідство ведуть Знавці. Справа №18. Полуденний злодій — 1985 — п’яниця

22. Гулящие люди — 1988

23. Мене звуть Арлекіно — 1988

24. Палії — 1988

25. Приватний детектив, або Операція «Кооперація» — 1989

26. Біс в ребро — 1990

27. Ворог народу Бухарін — 1990

28. Про бізнесмена Фому — 1993