Тіна Омон

Фотографія Тіна Омон (photo Tina Omon)

Tina Omon

  • День народження: 14.02.1946 року
  • Вік: 60 років
  • Дата смерті: 28.10.2006 року
  • Громадянство: Франція

Біографія

Тіна Омон (фр. Tina Aumont, 14 лютого 1946 – 28 жовтня 2006) — французька актриса.

Марія Христина Омон народилася в Голлівуді в родині акторів Жана-Пьерра Омону і Марії Монтез. У 1963 році, у віці 16 років, вона ывшла заміж за актора і продюсера Крістіана Маркана.

У 1966 році відбувся її дебют в кіно, під ім’ям Тіна Маркан, у фільмі «Модести Блейз». Позжде вона знімалася в багатьох італійських режисерів, таких як АльбертоСорди (Scusi, lei è favorevole o contrarіo?, 1966), Тінто Брасс (L urlo, 1968 і «Салон Кітті», 1976), Мауро Болонини («Справи пристойних людей», 1974), Франческо Росі («Ясновельможні трупи», 1976) і Федеріко Фелліні («Казанова Федеріко Фелліні», 1976).

У 2000 році вона залишила зйомки в кіно. Пізніше їй був поставлений діагноз легеневої емболії і28 жовтня 2006 вона померла у французькому містечку Порт-Вандр.

Вибрана фільмографія

Казанова Федеріко Фелліні (1976) — Хенриетта

Справа часу (1976) — Валентина

Салон Кітті (1976) — Герта Валленберг

Ясновельможні трупи (1976) — Повія

Оголена Принцеса (1976) — Гледіс

Месія (1975) — Прелюбодейка

Прекрасна німфа (1975)

Справи пристойних людей (1974) — Роза Бонетті

Торсо (1973) — Даніела

Білий, червоний і… (1972) — Сеньйора Річчі

Дитинство, покликання і перші досліди Джакомо Казанови, венеціанця (1969) — Марселла

Алібі (1969) — Філлі

Партнер (1968) — Продащица

Чоловік, гордість, помста (1968) — Кармен

Техас за річкою (1966) — Лонетта

Модести Блейз (1966) — Ніколь