Тетяна Новицька

Фотографія Тетяна Новицька (photo Tatiana Novitskaya)

Tatiana Novitskaya

  • День народження: 23.04.1955 року
  • Вік: 47 років
  • Місце народження: Москва, Росія
  • Дата смерті: 14.04.2003 року
  • Громадянство: Росія

Біографія

Актриса Московського драматичного театру «Бенефіс» під керівництвом Анни Нерівною, лауреат VI Всесоюзного конкурсу артистів естради (розмовний жанр, в дуеті з Ігорем Шароевым).

Тетяна Новицька радянська кіноактриса, виконавиця невеликих характерних ролей у комедіях Р. Данелія та Е. Рязанова, актриса Московського драматичного театру «Бенефіс» під керівництвом Анни Нерівною, лауреат VI

Всесоюзного конкурсу артистів естради (розмовний жанр, в дуеті з Ігорем Шароевым).

СТАНІСЛАВ САДАЛЬСЬКИЙ:

Тетянка Новицька. Забуте ім’я. Моя подруга і партнерка по фільмах. Дочка відомого естрадного артиста Марка Новицького, який виступав на естраді у складі популярного в 50-60-ті роки дуету <<Міров і Новицький

>>. Таня зросла в знаменитому будинку артистів Великого театру, естради і цирку в Каретному ряду по сусідству з Леонідом Утьосовим, Йосипом

Кобзоном, легендарним конферансьє Борисом Бруновым, відомими куплетистами Шуровим і Рыкуниным. Закінчила Щукінське училище, майстерню А. Ширвіндта. Таня була дуже здібна, дуже яскрава і, здавалося б, таке зоряне оточення повинно було тільки розкривати ці якості. Але акторський талант залишився незатребуваним з-за повного

невідповідності зовнішніх і внутрішніх даних, хоча, на мій взгл

отрута — це найкраща характеристика для актора, тому що в такому невідповідності і є природна чарівність і часто закладений величезний творчий потенціал, який лише треба розвинути. Але не сталося. Таня відчувала себе Джульєттою, а глядач бачив у ній мадам Грицацуеву. Роман з кіно теж виявився невдалим, у фільмах їй пропонували грати в основному

характерні епізодичні ролі, які, правда, запам’ятовувалися. У 90-х у Тані виявили цукровий діабет. Вона дуже мучилася, перенесла кілька операцій, і в результаті втратила ноги. 14 а

преля 2003 року її не стало.

Фільмографія:

1977 — Ходіння по муках — Олександра

1978 — Кіт в мішку — Алевтина Петрівна

1979 — Сватання гусара — дівчина у вікні

1980 — Вечірній лабіринт — музыкантша-мешканець No. 915

1981 — Скажені гроші

1982 — Принцеса цирку

1982 — Сльози капали — продавщиця в магазині канцтоварів

1986 — Кін-дза-дза! — працівниця планетарію

1987 — Забута мелодія для флейти — хористка

1988 — Вбити дракона — біжить жінка

1990 — Аферисти — адміністратор готелю

1991 — Не будіть сплячу собаку