Тетяна Космачова

Фотографія Тетяна Космачова (photo Tatiana Kosmacheva)

Tatiana Kosmacheva

  • День народження: 13.03.1985 року
  • Вік: 31 рік
  • Місце народження: Реутов, Московська, Росія
  • Громадянство: Росія

Біографія

Закінчивши середню школу із золотою медаллю, Тетяна Космачова поступила в Московський соціально-економічний інститут (МЕСІ). Але і тут вона весь вільний час віддавала творчості – грала в Студентському театрі естрадних мініатюр і одночасно — в Театрі-студії «Голос» при МГТУ ім. Баумана.

Дитинство і юність

Тетяна Космачова народилася в місті Реутов Московської області. З юних років дівчинка знала, що в майбутньому обов’язково пов’яже своє життя з мистецтвом. Батьки заохочували прагнення дочки, записуючи її в різні гуртки і студії. Таня навчалася у звичайній середній школі і паралельно відвідувала художню та музичну школу (клас фортепіано), хореографічне відділення Дитячого музичного театру, займалася балетом і довго не могла визначитися, ким же їй стати художницею або балериною.

Закінчивши середню школу із золотою медаллю, Тетяна Космачова поступила в Московський соціально-економічний інститут (МЕСІ). Але і тут вона весь вільний час віддавала творчості – грала в Студентському театрі естрадних мініатюр і одночасно — в Театрі-студії «Голос» при МГТУ ім. Баумана.

Сцена

Змінити свою долю Тетяна Космачова вирішила в 2005 році, коли надійшла в Школу-студію МХАТ на курс народного артиста Костянтина Райкіна. Чотири роки навчання пролетіли швидко. За цей час вона зіграла у навчальних та дипломних спектаклях: «Стравінський. Ігри» (солістка), «Валенсианские божевільні» («Федра), «Горі від розуму» (княгиня Тугоуховская), «Клас-концерт».

У 2009 році Тетяна закінчила Школу-студію МХАТ і була прийнята в трупу театру ім. Маяковського. Серед перших робіт актриси на цій сцені стали: Клавдія у виставі «Рубіж», Агнія в постановці «Не все коту масляна» і циганка в «Карамазових».

Кіно

У кіно Тетяна Космачова почала зніматися, ще будучи студенткою. Спочатку це були епізодичні ролі, як, наприклад, у комедіях «Рекламна пауза» і «Формула зеро», які навіть не вказувалися в титрах. Потім Тетяна «засвітилася» в кримінальному серіалі «Закон і порядок: Відділ оперативних розслідувань -2» в ролі Юлі Меркулиной, зіграла Риту Зайцеву у відомому детективному 8-серійному фільмі «Провінціалка» і Юлю у психологічному трилері «Фобос. Клуб страху».

Велику популярність серед юної частини глядацької аудиторії приніс Тетяні Космачевой серіал «Закрита школа», що стартував на екранах країни в квітні 2011 року. Актриса зіграла старшокласницю Вікторію Кузнєцову, дівчину з бідної сім’ї, яка потрапила в елітну школу лише за рахунок докладених зусиль і розумових здібностей. Завдяки цій ролі у Тетяни з’явилися численні шанувальники, актрису активно обговорюють в блогах і на форумах.

Фільмографія:

2005 Рекламна пауза

2006 Формула зеро

2007 Закон і порядок: Відділ оперативних розслідувань -2 — серіал

2008 Провінціалка

2009 Фобос. Клуб страху

2010 Служу Вітчизні!

2010 Основна версія

2010 No Problem — короткометражний

2011 Пілот міжнародних авіаліній

2011 Знайда-2

2011-2012 Закрита школа — серіал

2012 Знайда-3

2012 Мами