Тетяна Божок

Фотографія Тетяна Божок (photo Tatyana Bozhok)

Tatyana Bozhok

  • День народження: 21.01.1957 року
  • Вік: 60 років
  • Громадянство: Росія

Біографія

Тетяна Божок ще школяркою знялася у фільмі Віктора Титова «Кожен день доктора Калинниковой» (1973).

У 1977 році Тетяна Божок закінчила ВДІК.

Тетяна Божок ще школяркою знялася у фільмі Віктора Титова «Кожен день доктора Калинниковой» (1973).

Після закінчення школи Тетяна знялася в ролі медсестри у фільмі Сергія Бондарчука «Вони билися за батьківщину». Великий успіх маленькій ролі послужив підставою для того, щоб вступити відразу на другий курс ВДІК в майстерню С. Бондарчука і В. Скобцевої.

У 1977 році Тетяна Божок закінчила ВДІК.

З цього часу Тетяна багато знімається в різних фільмах. Зазвичай їй діставалися ролі наївних, дивакуватих дівчат, найчастіше невлаштованих в особистому житті, дурнуватих і беззахисних. Нерідко играласанитарок і медсестер у військових фільмах, в дитячих картинах і «Ералашах» знімалася у ролях вчительок.

Як правило, всі ці ролі в кіно — другого плану. Але і в маленьких ролях вона запам’ятовується глядачам, як, наприклад, вчителька географії в музичній комедії «Пригоди Петрова і Васєчкіна» або мама Колі у фантастичному фільмі «Гостя з майбутнього».

Серед інших помітних ролей: Алена («Там, за сімома горами»), Маша («Фронт за лінією фронту»), Ліза Калачова («12 стільців»), Глаха («На тайгових вітрах»), Кіра («Дорослий син»), Світу («День весілля доведеться уточнити»), Алевтина («Про тебе»), Клава («Ветерани»), Віра («Ворота в небо»), Олена Чагіна («Тривожна неділя»), Ніна Иннокентьевна («Громадяни Всесвіту»), секретар суду («З життя Федора Кузькіна»).

Тетяна Божок багато працює на дубляжі, озвучує дитячі ролі і мультфільми (Буратіно у відновленому варіанті фільму В. П. Іванова-Вано «Золотий ключик»).

Фільмографія:

1973 Кожен день доктора Калинниковой

1975 Вони билися за батьківщину

1977 12 стільців

1977 Фронт за лінією фронту

1978 В день свята

1978 Ветерани (новела в кіноальманаху «Молодість» N1)

1979 Дорослий син

1979 День весілля доведеться уточнит1979 Мій перший друг

1979 На тайгових вітрах

1979 Сьогодні і завтра

1980 Дами запрошують кавалерів

1980 Там, за сімома горами

1981 Все навпаки

1981 Золоті рибки (кіноальманах «Смуга везіння»)

1981 Про тебе

1983 Ворота в небо

1983 Самотнім надається гуртожиток

1983 Пригоди Петрова і Васєчкіна, звичайні і неймовірні

1983 Тривожна неділя

1984 Гостя з майбутнього

1984 Громадяни всесвіту

1984 Дуже важлива персона

1985 Обережно — Васильку!

1989 Грань

1989 З життя Федора Кузькіна

1991 Болотна Street, або Засіб проти сексу

1996 Милий друг давно забутих років…