Тамара Адельгейм

Фотографія Тамара Адельгейм (photo Tamara Adelgaim)

Tamara Adelgaim

  • День народження: 26.04.1904 року
  • Вік: 75 років
  • Місце народження: Київ, Україна
  • Дата смерті: 11.05.1979 року
  • Громадянство: Росія

Біографія

Народилася 13 (26) квітня 1904 р. в Києві. Навчалася в Одеській музичній академії Суспільства музичних діячів (1922-1923), в студії під керівництвом А. Роома в Москві.

На початку 1930-х років — актриса Тюгу, з 1943 р. — актриса естради.

З Тамарою Адельгейм певний час зустрічався письменник Олександр Фадєєв, розлучившись зі своєю першою дружиною — Валерією Герасимової (двоюрідною сестрою Сергія Герасимова). З Парижа він їй писав листи, в яких намічав їх спільне майбутнє. Але раптово листування перервався — Фадєєв зустрів нову любов — Ангеліну Степанову.

Померла Тамара Адельгейм 11 травня 1979 р. в Москві.

Фільмографія:

1. Аеліта — 1924

2. Що говорить «Мос», цього відгадайте питання — 1924

3. Єврейське щастя — 1925

4. Зрадник — 1926

5. Його Величність — 1927

6. Хочу бути льотчицею — 1928

7. П’ять наречених — 1929

8. Любов — 1933 — подруга журналістки

9. Золотий ключик — 1939 — Мальвіна

Використані матеріали:

Енциклопедії кіно Кирила і Мефодія