Світлана Устинова

Фотографія Світлана Устинова (photo Svetlana Ustinova)

Svetlana Ustinova

  • День народження: 01.05.1982 року
  • Вік: 34 роки
  • Місце народження: Северодвинск, Архангельська обл, Росія
  • Громадянство: Росія

Біографія

У 1999 році Світлана Устинова закінчила школу і разом з батьком поїхала до Москви. Об’їздивши кілька вузів, вони зупинили свій вибір на московській фінансової академії, куди Світлана благополучно і вчинила.

Дитинство

Дитинство Світлани Устинової пройшло в місті Северодвінську Архангельської області. Навчаючись у школі (гімназії №14), вона не займалася в театральних гуртках, зате брала участь у Кввах, конкурсах, святах. Світлана добре співала, танцювала і взагалі була яскравою, помітною і дуже товариською дівчиною. Її вчителі згадують: «Світланко була з тих учениць, з якими просто приємно спілкуватися. Тяглася до гуманітарних знань – подобалися їй російська, література і англійська мова». У старших класах дівчина почала посилено вивчати економічну географію, оскільки після закінчення школи планувала вступити у який-небудь фінансовий внз.

Фінансова академія

У 1999 році Світлана Устинова закінчила школу і разом з батьком поїхала до Москви. Об’їздивши кілька вузів, вони зупинили свій вибір н

а московської фінансової академії, куди Світлана благополучно і вчинила.

Дуже скоро дівчина усвідомила, що фінанси – це не її. Як сама вона зізнається: «Душа просила чогось іншого». В період навчання Світлана пробувала себе в якості фотомоделі, знялася в епізодах у кліпах груп «Легальний бізнес» і «Динаміт». Нарешті, на четвертому курсі відбулася подія докорінно змінило її життя. Абсолютно випадково в кафе вона познайомилася з режисером Петром Буслов. Дівчина йому сподобалася, і Буслов запросив Світлану на проби до свого фільму «Бумер. Фільм другий».

Дашка з «Бумера»

Проби на роль Дашки були довгими, складними, нервовими. Світлана не була професійною актрисою, і тому творці «Бумера» ретельно придивлялися до неї, змушуючи грати мало не з кожним актором, знімалися в картині. Асистенти режисера довго сумнівалися у кандидатуру Світлани, але Буслов все ж наполіг і, як потім стало ясно, що не помилився у своєму виборі.

Під час зйомок теж було чимало труднощів, але сам процес для Світлани був настільки захоплюючим, що вона, як і всі інші, готова була працювати цілодобово, не помічаючи, ні дощу, ні холоду. Її першими наставниками на акторському терені стали відомі актори Володимир Вдовиченков, Андрій Мерзлікін та Олександр Голубєв. Колектив був дружний, і складнощів у спілкуванні із зірками Світлана не відчувала.

Остаточний вибір

Після зйомок в «Бумері-2» Світлана Устинова остаточно утвердилася в своєму рішенні стати актрисою. Вона пішла з фінансової академії і вступила до ВДІКУ на курсу Грамматикова. Життя дівчини круто змінилася.У 2007 році вона знялася в ролі Павлинка в серіалі «Смерш», потім пішли нові роботи: Алеся у фільмі «На краю стою», Люба Зайцева в серіалі «Журов», Саша у фільмі «Вагома підстава для вбивства» і ін. Словом нестачі в ролях у молодої актриси немає, і все ще у неї попереду.

Особисте життя^

У 2009 році Світлана Устинова вийшла заміж. Її чоловіком став режисер Марк Горобець, відомий по зйомках рекламних роликів.

Фільмографія:

2005 Бумер. Фільм другий

2007 Смерш — серіал

2008 Порив вітру — короткометражний

2008 На краю стою

2008 Колодязь — короткометражний

2008-2009 Журов — серіал

2009 Дільнична — серіал

2009 Вагома підстава для вбивства (Україна)

2009 Блудні діти (Росія-Україна)

2010 Школярки

2010 Шахта

2010 Туман

2010 Незадовільно по любові

2010 Золотий капкан