Світлана Суханова

Фотографія Світлана Суханова (photo Svetlana Suhanova)

Svetlana Suhanova

  • День народження: 21.12.1982 року
  • Вік: 34 роки
  • Місце народження: Алтайський край, Росія
  • Громадянство: Росія

Біографія

Після закінчення Академії Світлана була прийнята Санкт-Петербурзький Державний драматичний театр «Комедіанти».

Нагороджена Дипломом «Муза Санкт-Петербурга» (2004, за роль в дипломному спектаклі «Французькі водевілі»)

Лауреат премії за кращу жіночу роль від суспільства «Театрал» (2008, за роль у виставі «Записні книжки Тригоріна)

Лауреат премії та дипломант ХХІ фестивалю «Театри Санкт-Петербурга – дітям» в номінації «Кращий режисерський дебют» (2012, за постановку вистави «Карлсон»)

Театр

Світлана Суханова народилася і виросла в Алтайському краї. У 1984 році вона переїхала з батьками в Санкт-Петербург. Там у 2004 році Світлана закінчила з відзнакою Санкт-Петербурзьку Державну Академію Театрального Мистецтва (Спбгаті), курс Ст. Ст. Петрова. Її дипломною роботою стала роль Пані Депонмеле у виставі «Французькі водевілі». За неї починаюча актриса була відзначена Дипломом «Муза Санкт-Петербурга».

Після закінчення Академії Світлана була прийнята в Санкт-Петербургс

кий Державний драматичний театр «Комедіанти». На цій сцені вона грала в спектаклях: «Вовки і вівці» (Мурзавецкая), «Записні книжки Тригоріна» (Маша), «Дурочка» (Клара), «Провінційні анекдоти» (Вікторія), «Не всякий злодій-грабіжник» (Марія Торнатти), «Кыцик, Мицик і Тітонька Марі» (Мицик), «Брись,або історія кота Філофея» (Киця).

Будучи за другою освітою гримером, Світлана одночасно з 2004 по 2008 рік працювала художником-гримером в «Навчальному театрі на Мохової» м викладала в якості педагога по гриму в Спбгаті.

У 2012 році Світлана Суханова дебютувала на сцені театру «Комедіанти» в якості режисера, поставивши вистави «Карлсон», за що була удостоєна премії та дипломи ХХІ фестивалю «Театри Санкт-Петербурга – дітям» в номінації «Кращий режисерський дебют».

Кіно

Свій шлях на екрані Світлана Суханова починала з епізодичних ролей у серіалах «Вулиці розбитих ліхтарів» (через цей проект пройшли чи не всі студенти пітерських театральних вузів) і «Лінії долі». Потім були епізоди в інших картинах…

Першим з кінорежисерів, оценившим талант Світлани, став Євген Бедарев. У нього актриса спочатку зіграла Риту Рижову в мелодрамі «Тариф новорічний», потім з’явилася в невеликій ролі торговки в комедії «Новорічні свати» і, нарешті, отримала головну роль в серіалі «Поки цвіте папороть». Її героїнею стала актриса столичного Тюгу Саша Андрєєва, дівчина серйозна, раціональна, але, разом з тим, в глибині душі-романтична і сентиментальна.

Світлана Суханова розповідає: «Цей проект — справжній подарунок. Дивовижні партнери, казкові місця зйомок і… екстрим! Ми літали на повітряній кулі, плавали в Катуні, скакали на конях, по три години бігали по лісі — та чого тільки не було! Навіть довелося цілий знімальний день провести в цих кайданах. <…> І незважаючи на всі труднощі, завжди все було на позитиві. Саме тому працювалося легко. Алтай подарував мені багато друзів, яскраві враження, масу емоцій і, крім іншого, змусив повірити в себе і свої сили».

Актриса чудово впоралася з роллю, підкоривши серця багатьох глядачів своєю красою і безпосередністю і, безумовно, прикрасивши серіал.

Фільмографія:

2003 Чисто за життя

2003 Вулиці розбитих ліхтарів-5 — серіал

2003 Лінії долі — серіал

2006 Секретні доручення

2006 Лабіринти розуму

2007 Юнкера

2007 Спроба до втечі

2007 Будинок на Англійській набережній

2008 Тариф новорічний

2008 Гончі — 2

2009 Тік-так… — короткометражний

2009 Ще не вечір

2010 Новорічні свати (Україна)

2011 Узбіччя — короткометражний

2011 Борис Годунов

2012 Поки цвіте папороть — серіал