Світлана Каминіна

Фотографія Світлана Каминіна (photo Svetlana Kamunina)

Svetlana Kamunina

  • День народження: 25.01.1979 року
  • Вік: 38 років
  • Місце народження: Челябінськ, Росія
  • Громадянство: Росія

Біографія

Лауреат першої премії «Золотий носоріг» за кращу жіночу роль (2011, за серіал «Інтерни»).

Світлана Каминіна народилася в Челябінську. З ранніх років батьки виховували в дівчинці самостійність. Вже з 13 років Світлана сама себе забезпечувала: викладала дітям англійська, працювала в газеті оголошень, офіціанткою в кафе на Пушкінській площі, прибиральницею у художника по склу.

У ті роки Світлана абсолютно не мала артистичною зовнішністю. Вона народилася і зростала угодованої дівчинкою. «Мама розповідала, що, дивлячись на мене 14-річну, лякалася, така я була товста», — згадує Світлана Сергіївна. У 15 років Світлана зрозуміла: треба зупинитися і рішуче сіла на дієту. З тих пір дієти стали для неї звичною справою. Вівсянка, знежирений сир, одновідсотковий кефір, свіжі овочі, річкова риба, іноді куряче м’ясо і обов’язково китайський чай – це звичайний сучасний раціон актриси.

З економістів у актриси

Після закінчення школи Світлана Каминіна вступила на заочне відділення фінансово-економічного інституту. Дівчина отримала економічну освіту і чотири роки пропрацювала в комерційних банках, після чого зрозуміла, що все це – не для неї. Світлані був 21 рік, коли вона вчинила самий рішучий вчинок у своєму житті – кинула роботу і поступила на акторський факультет Міжнародного Слов’янського інституту.

Слов’янський інститут

ут, де її вчителями були Іван Москвін-Тарханов і Геннадій Фролов, Світлана Каминіна закінчила у 2004 році. З 2005 по 2006 рік актриса працювала в Московському обласному Тюгу в місті Царицино. Про те часу вона згадує: «Весь час думала: сьогодні – це чернетка, а скоро заживу. Так пройшов період від 20 до 30 років. Працювала в незрозумілому обласному Тюгу, знімалася в епізодах, які подивишся і ужаснешься. А потім з’явився епізод в «Бумере»…»

В «Бумере» (другому фільмі) Світлана Каминіна зіграла роль Оленки. Роль невелика, але вона дозволила актрисі підбадьоритися. Незабаром після цієї картини її порекомендували режисерові Олексію Попогребському, який затвердив Камынину на роль Каті Маслової у фільмі «Прості речі». Варто зауважити, що актрисі на той момент було 26 років, а її героїні значно більше (у фільмі у неї була 17-річна дочка). Але завдяки таланту та своєї специфічної зовнішності свою роль Світлана Каминіна виконала просто блискуче, за що в 2007 році була номінована на премію «Ніка».

Російська Фанні Ардан

Незважаючи на успіх «Простих речей» Світлана Каминіна ще тривалий час була не відомою широкому загалу. На екрані вона, як правило, виконувала ролі другого плану: сестра Яші в серіалі «Кадетство», Рита Зуйкова в серіалі «Любов як любов», Лера в історичній стрічці «Черчілль», Люба в серіалі «Година Волкова – 3», Тамара Соколова в серіалі «Москва. Центральний округ-3». Французькі колеги, порівнюючи Світлану Камынину з легендарною Фанні Ардан, дивувалися, чому вона так не затребувана в Росії.

А от столичні театрали актрису помітили і полюбили. Після відходу з Тюгу Світлана Каминіна прийшла в трупу театру «Практика», де з тріумфом зіграла у виставі «дитина» за п’єсою і в постановці французького режисера Жоэля Помра. Пізніше, в 2010 році, Жоэлем Помра на сцені центру ім. Мейєрхольда поставлений спектакль «Піноккіо» за участю Світлана Каминіна.

Кисегач з «Інтернів»

У 2010 році на екранах країни стартував комедійний серіал «Інтерни». Розрахований на широку глядацьку аудиторію і виходить в ефір у прайм-тайм, серіал дуже швидко став популярним. У цьому проекті Світлана Каминіна виконала одну з головних ролей – головлікаря лікарні Анастасію Костянтинівну Кисегач (яка, до речі, знову старше самої актриси). Героїня Каминіна — шановний і хороший керівник, але в особистому житті у неї проблеми. Вона одна виховує сина і мучиться через роман зі своїм колегою доктором Биковим (цю роль виконав Іван Охлобистін).

За роль Кісегач Світлана Каминіна в 2011 році була удостоєна першої премії «Золотий носоріг» (це — престижна премія, що вручається за телевізійні серіали).

Особисте життя

Світлана Каминіна не заміжня, дітей у неї немає. Сама вона з цього приводу говорить так: «Я не заміжня і дуже сумніваюся, що заміж вийду. Як говорила Людмила Прокопівна Калугіна в «Службовому романі»: «Я старий холостяк». Раніше я дуже переживала, що одна, і витратила багато часу в гонитві за чоловіками. Нічим хорошим це не закінчилося. <…> Зараз я цю ситуацію відпустила, взагалі про неї не думаю».

Як уже зазначалося, свою ідеальну фігуру актриса підтримує дієтами. Крім того Світлана Каминіна займається йогою, регулярно здійснює пробіжки.

Фільмографія:

2005 Бумер. Фільм другий

2005 Бальзаківський вік, або Всі мужики сво… 2 — серіал

2005 Аеропорт — серіал

2006 Прості речі

2006 Кромъ

2006 Кадетство. 1 сезон — серіал

2006-2007 Любов як любов — серіал

2007 Особисте життя доктора Селіванової — серіал

2008 Людина без пістолета

2009 Черчілль

2009 Година Волкова — 3 — серіал

2010 Москва. Центральний округ-3 — серіал

2010 Космос: і довше століття триває життя — документальний

2010-2012 Інтерни — серіал

2011 Наш космос — документальний

2011 Справа гастроному № 1