Станіслав Дужников

Фотографія Станіслав Дужников (photo Stanislav Dugnikov)

Stanislav Dugnikov

  • День народження: 17.05.1973 року
  • Вік: 43 роки
  • Місце народження: Саранськ, Росія
  • Громадянство: Росія
  • Зріст: 192 см

Біографія

Навчався в Мордовському училище культури, потім — у Московському коледжі сучасного мистецтва. Закінчив театрально-художнє училище ім. Б. В. Щукіна (1998, курс Е. Князєва).

Здійснення мрії

Станіслав Дужников народився в Мордовії в Саранську. На сцені дебютував ще в школі – зіграв доньку мачухи в «Попелюшку» і навіть взяв за цю роль приз.

По закінченні школи вступив до Саранское училище культури режисера культмасових заходів, але мріяв про Москві. Однак вступити в Щукінське училище йому не вдалося, і він став вчитися в Московському коледжі сучасного мистецтва.

Потім була друга спроба, третя… Нарешті його завзятість було вознагражде

але — з четвертої спроби Станіслав таки поступив в Театральне училище імені Щукіна на курс Е. Князєва, яке потім закінчив у 1998 році.

Навчався в Мордовському училище культури, потім — у Московському коледжі сучасного мистецтва. Закінчив театрально-художнє училище ім. Б. В. Щукіна (1998, курс Е. Князєва).

Театр

По закінченні училища Дужников поступив в Театр імені М.В. Гоголя, а пізніше перейшов в театр під керівництвом Армена Джигарханяна.

Бомба

У кіно Станіслав дебютував ще будучи студентом Щукінського училища, зігравши епізодичну роль в комедії Олексія Сахарова «Панночка-селянка».

Славу Дужникову принесла роль телепня «Бомби» в армійському комедії Романа Качанова «ДМБ». Актор каже, що в юності він був струнким, худим. Але, на щастя, на момент початку зйомок «ДМБ» його зовнішність придбала сучасні обриси. На хвилі успіху були випущені продовження «ДМБ-2» і «ДМБ. Знову в бою», які, як це часто буває, виявилися слабкішими першого фільму.

Після цього режисери стали активно запрошувати Станіслава. Він зіграв Мішу Доценко в серіалі «Каменська», знявся в серіалі «Марш Турецького» і комедії «Теорія запою».

Фільмографія:

1995 Панянка-Селянка

1998 Погань хороша, погань погана

1998 Француз

2000 ДМБ

2000 ДМБ — 002

2000 Марш Турецького. Синдикат кілерів

2000 Зупинка на вимогу — серіал

2001 ДМБ. Знову в бою

2002 Каменська -2 — серіал

2002 Каменська -3 — серіал

2003 Теорія запою