Скотт Спідмен

Фотографія Скотт Спідмен (photo Scott Speedman)

Scott Speedman

  • День народження: 01.09.1975 року
  • Вік: 41 рік
  • Місце народження: Лондон, Великобританія
  • Громадянство: Великобританія

Біографія

Акторською майстерністю він почав займатися ще в старших класах школи, пізніше взяв участь у телевізійному шоу любителів, де привернув увагу організаторів. Незабаром Спідмен пробувався на роль Робіна у фільмі «Бетмен назавжди», але невдало, хоча по ходу справи обзавівся агентом.

Скотт Спідмен народився 1 вересня 1975 року в Лондоні (Великобританія), в родині, що має шотландські корені, і виріс у Торонто (Канада). У 1994-1996 роках навчався в університеті Торонто. Займався плаванням, входив до складу національної збірної, був рекордсменом, але травма поставила хрест на спортивній кар’єрі. Акторською майстерністю він почав займатися ще в старших класах школи, пізніше взяв участь у телевізійному шоу любителів, м

де привернув увагу організаторів. Незабаром Спідмен пробувався на роль Робіна у фільмі «Бетмен назавжди», але невдало, хоча по ходу справи обзавівся агентом. Покинувши університет, він знімався на канадському телебаченні, у кіно дебютував в канадському фільмі «Вечірка на кухні» (1997). Популярність акторові приніс телесеріал «Felicity» (1998), в якому він відіграв провідну роль. Потім пішли фільми «Дуети» (2000) з Гвінет Пелтроу, «Прокляття

тий сезон» (2002) з Куртом Расселом. Романтична драма «Моє життя без мене» (2003) продемонструвала акторську обдарованість Спидмена, і в тому ж році на екрани вийшов містичний бойовик Олена Вайсмана про безперервну війну перевертнів і вампірів «Інший світ», в якому він зіграв одну з провідних ролей — Майкла.

Фільмографія:

2008 Незнайомці /Strangers/

2007 Анаморф /Anamorph/

2007 Фатальний місто /Weirdsville/

2006 Інший світ 2: Еволюція /Underworld: Evolution/

2005 Три ікси 2: Новий рівень /xXx: State of the Union/

2004 24 день /24th Day/

2003 Моє життя без мене /My Life Without Me/

2003 Другой мир /Underworld/

2002 Проклятий сезон /Dark Blue/

2000 Дуети /Duets/

1998 Щастя /»Felicity»/

1997 Мертва тиша /Dead Silence/

1997 Вечірка на кухні /Kitchen Party/

1997 Велика Ведмедиця /Ursa Major/

1996 Can I Get a Witness?