Шарлотта Генсбур

Фотографія Шарлотта Генсбур (photo Charlotte Gainsbourg)

Charlotte Gainsbourg

  • День народження: 21.07.1971 року
  • Вік: 45 років
  • Місце народження: Лондон, Великобританія
  • Громадянство: Великобританія

Біографія

У 2000 році Генсбур отримує «Сезар» як краща актриса, за фільм «Губи». Крім цього, вона номінується на цю престижну премію ще двічі (за «Маленьку злодійку» в 1989 році і «Любов etc.» в 1997). У 2006 році Шарлотту можна було побачити в психологічній драмі «Лемінг», де вона зіграла з іншого Шарлоттою — Ремплінг.

Шарлотта Генсбур народилася 21 липня 1971 року в Лондоні, в сім’ї відомого співака, режисера і актора Сержа Генсбура і актриси і співачки Джейн Біркін. Шарлотта виросла і живе в Парижі, на батьківщині батька. В даний час вона одружена з відомим французьким актором і режисером Іваном Атталем; пара виховує двох дітей.

Творчість

Шарлотта Генсбур почала свою акторську кар’єру у Франції, зігравши дочка героїні Катрін Деньов у фільмі 1984 року «Слова і музика». Вже через два роки актриса отримала головну премію у французькому кінематографі «Сезар» як найбільш багатообіцяюча виконавиця за роль у сімейній драмі Клода Міллера L Effrontée. У 1990 роках до Шарлотті приходить міжнародний успіх, після того як на екрани виходить фільм її дядька Ендрю Биркина «Цементний сад» — драматична історія братів і сестер, після смерті батьків вступили в инцестуальные відносини.

У 2000 році Генсбур отримує «Сезар» як краща актриса, за фільм «Губи». Крім цього, вона номінується на цю престижну премію ще двічі (за «Маленьку злодійку» в 1989 році і «Любов etc.» в 1997). У 2006 році Шарлотту можна було побачити в психологічній драмі «Лемінг», де вона зіграла з іншого Шарлоттою — Ремплінг. Крім того, восени 2006 року на світові екрани виходить довгоочікуваний фільм французького режисера, володаря премії «Оскар» Мішеля Гондрі «Наука сну», де Генсбур грає в дуеті з Гаелем Гарсія Берналем.

Шарлотта Генсбур час від часу виступає в якості співачки: її вокальним дебютом став дует з батьком у пісні Lemon Incest (1983). Потім Генсбур кілька разів записувала пісні для фільмів зі своєю участю. Так, її можна почути в картинах «Шарлотта назавжди» і «Любов etc.». У 2005 році у Франції був випущений диск Шарлотти Генсбур під назвою À une reste, l’autre part. У 2006 році очікується вихід її нового альбому 5:55.

Цікаві факти

У 2001 році Шарлотта Генсбур була членом журі Каннського кінофестивалю.

Мексиканський режисер Алехандро Гонсалес Іньярріту запросив Шарлотту в свій фільм «21 грам» тому, що був великим шанувальником творчості Сержа Генсбура. Однак після зйомок, за його власним визнанням, абсолютно закохався в дочку.

Шарлотту можна почути в пісні поп-співачки Мадонни What It Feels Like For A Girl: на початку трека використана репліка актриси, промовлена нею у фільмі «Цементний сад». Вона звучить так: «Girls can wear jeans cut and their short hair, wear shirts and boots, cause it’s ok to be a boy. But for a boy to look like a girl is degrading, cause you think that being a girl is degrading. But secretly you’d love to know what its like, wouldn’t you, what it feels like for a girl».

Вибрана фільмографія

1984 — Слова і музика / Paroles Musique et — Шарлотт Маркер

1985 — Зухвала дівчисько / L Effrontée — Шарлотт Кастано

1986 — Шарлотта назавжди / Charlotte For Ever — Шарлотт

1988 — Маленька злодійка / La Petite Voleuse — Жанін Кастан

1992 — Цементний сад / The Cement Garden — Жюлі

1996 — Джен Ейр / Jane Eyre — Джен Ейр

1996 — Любов etc. / Love etc. — Марі

1999 — Губи / La Bûche — Мілла Робен

2001 — Фелікс і Лола / Felix et lola — Лола

2003 — 21 грам / 21 Grams — Марі Рівер

2005 — Лемінг / Lemming — Бенедикт Гетті

2006 — Наука сну / La Science des Rêves — Стефані

2006 — Золота двері / The Golden Door — Люсія

2007 — Там немає мене / i’m Not There — Клер