Сессю Хаякава

Фотографія Сессю Хаякава (photo Sessue Hayakava)

Sessue Hayakava

  • День народження: 10.06.1889 року
  • Вік: 84 роки
  • Дата смерті: 23.11.1973 року
  • Громадянство: США

Біографія

Американський та японський актор.

Сессю Хаякава народився 10 червня 1889 року в Нануара.

Сім’я Хайакава належала до касти самураїв. Навчався в японському морському офіцерському училищі. У результаті підводного занурення у Сессю Хайакава лопнули барабанні перетинки. Це перервало його кар’єру військового офіцера. У вісімнадцять років Сессю Хайакава робить харакірі. Лікарі кілька місяців боролися за його життя. Після цього СессюХайакава довгий час вів життя відлюдника з віддаленому храмі.

У 1909 році Сессю приїжджає в США. У 1913 році він отримав диплом бакалавра мистецтв чиказького університету. Разом з дружиною, Тзура Аокі, грав у п’єсі «Тайфун», в Сан-Франциско, де його і побачив Томас Інс. Пара знялася у двох великих фільмах, поставлених Інсом в 1914 році: «Гнів богів» і «Тайфун». Сессю знімається у фільмі 1913 року «Битва при Геттісберге».

1957 — номінант на премію «Оскар» за кращу чоловічу роль другого плану за роль Саіто у фільмі «Міст через річку Квай».

Фільмографія

1912 — Немезида / His Nemesis

1913 — Битва при Геттісберге / The Battle of Gettysburg

1914 — Тайфун / The Typhoon — Токорама

1914 — Гнів богів /

1914 — Останній з роду /

1915 — Віроломство / Temptation

1915— Обман / The Cheat

1919 — Сірий горизонт / The Gray Horizon

1937 — Есивара / Yoshiwara

1949 — Токійський Джо / Tokyo Joe

1955 — Будинок з бамбука / House of Bamboo

1957 — Міст через річку Квай / The Bridge on the River Kwai — полковника Сайто

1959 — Зелені маєтки / Green Mansions

1960 — Швейцарська сім’я Робінзонів / Swiss Family Robinson

1966 — Денний мрійник / The Daydreamer