Сергій Цейц

Фотографія Сергій Цейц (photo Sergey Ceyc)

Sergey Ceyc

  • День народження: 02.02.1918 року
  • Вік: 76 років
  • Дата смерті: 02.10.1994 року
  • Громадянство: Росія

Біографія

Народний артист Росії (1973).

Народився 2 лютого 1918 р. Вчився в студії під керівництвом Ю. А. Завадського, з 1943 р. — у Театрі імені Мосради. Майстер епізоду, в ряді ролей створив гротескові, ексцентричні образи. Брав участь в озвучуванні мультфільмів (барон Мюнхгаузен і ін)

Помер 2 жовтня 1994 р. у Москві. Похований на Ваганьковському кладовищі.

Фільмографія.

1. Людина з планети Земля — 1958

2. Весняні грози

— 1960

3. Наш будинок — 1965

4. Ад’ютант Його Превосходительства — 1969 — Бинский

5. Вся королівська рать — 1971

6. Як важливо бути серйозним — 1976

7. Бережіть чоловіків! — 1982

8. Дороги Анни Фірлінг — 1985

9. Імпровізація на тему біографії — 1987

Дублював фільми:

1. У джазі тільки дівчата (США) — 1959 — Осгуд Філдінг-третій

Озвучував мультфільми:

1. Королівські зайці — 1960

2. Королівсько

ие зайці — 1960

3. Намалював чоловічка я — 1960

4. Африканська казка — 1963 — читає текст

5. Дочка сонця — 1963

6. Світлячок №4. Наш олівець — 1963

7. Свиня-скарбничка — 1963

8. Казка про старого кедрі — 1963

9. Тараканище — 1963

10. Жарти — 1963

11. Дядя Стьопа — міліціонер — 1964

12.Хоробрий кравчик — 1964

13. Хвости — 1966

14. Ананси (Казка джунглів) — 1970

15. Пригоди барона Мюнхгаузена. Влучний постріл — 1973

16. Пригоди барона Мюнхгаузена. Між крокодилом і левом — 1973

17. З бору по сосонці — 1974

18. Пригоди барона Мюнхгаузена. Чудовий острів — 1974

19. Пригоди барона Мюнхгаузена. Павич — 1974

20. Чарівник Смарагдового міста 6 — 1974

21. Чарівник Смарагдового міста 8 — 1974

22. Стійкий олов’яний солдатик

23. Маленька чаклунка — 1991