Сергій Піоро

Фотографія Сергій Піоро (photo Sergey Pioro)

Sergey Pioro

  • День народження: 14.02.1972 року
  • Вік: 44 роки
  • Місце народження: Свердловськ, Росія
  • Громадянство: Росія
  • Зріст: 195 см

Біографія

Як розповідає його мама, Сергій з дитинства був природженим актором. Тому, коли після закінчення школи він вступив в Єкатеринбурзький Державний Театральний Інститут, цього ніхто не здивувався. Секрети акторської майстерності Сергій Піоро отримував на курсі Н. Мільченко. А після закінчення навчання в 1995 році молодий актор був прийнятий в трупу Новосибірського Державного Академічного Драматичного театру «Червоний Факел».

«Червоний Факел»

Сергій Піоро народився 14 лютого 1972 року в Свердловську. Як розповідає його мама, Сергій з дитинства був природженим актором. Тому, коли після закінчення школи він вступив в Єкатеринбурзький Державний Театральний Інститут, цього ніхто не здивувався. Секрети акторської майстерності Сергій Піоро отримував на курсі Н. Мільченко. А після закінчення навчання в 1995 році молодий актор був прийнятий в трупу Новосибірського Державного Академічного Драматичного театру «Червоний Факел».

Дуже скоро Сергій став одним з провідних акторів театру. «Артист особливої чоловічої чарівності, не сили, але душевної тонкості, не прямоти, але підтексту», — писали про нього місцеві театральні критики. Демонструючи не по літах високий рівень, він блискуче втілював на сцені ролі самого широкого діапазону: від комедійних до драматичних. Його героями ставали: граф Абольянинов в «Зойкіной квартирі» Михайла Булгакова, Лизандр в шекспірівському «Сні в літню ніч», Нещасливців в «Ліс» Островського, маркіз Д Орсиньи в «Кабалу святош» Булгакова й ін. Одна з найбільш відомих, можна сказати культових, ролей, зіграних ним на сцені «Червоного факела» — Дон Жуан у постановці режисера П. Шеришевского «Остання любов Дон Жуана».

Регіональне кіно і телебачення

Настільки яскравий артист не міг довго

залишатися в тіні. Режисери Свердловської кіностудії примітили його і регулярно запрошували на зйомки. Він знявся в епізодичних ролях в ексцентричній комедії «Здравія бажаю! або Скажений дембель», соціальній драмі «Група ризику», детективі «Сищик петербурзької поліції», мелодрамі «Любов на замовлення», комедійному детективі «Розшукове бюро «Фелікс».

Не обійшло своєю увагою актора і телебачення. З 2000 по 2003 рік Сергій Піоро працював на Новосибірському телебаченні в якості керівника і ведучого програми «Ранкова кава».

І все ж від більшості пропозицій акторові доводилося відмовлятися – давалася взнаки велика завантаженість в театрі.

Москва. Новий етап у кар’єрі

2006 рік став поворотним для Сергія Піоро у всіх відносинах. Для початку – він одружився. Його обраницею стала актриса Олена Головізіна (яка на 10 років молодше Сергія). У серпні 2006 року відбулося весілля, а відразу ж після неї молодят запросили в Москву на проби до серіалу «Все змішалося у домі».

Приступаючи до зйомок серіалу «Все змішалося у домі» продюсери збилися з ніг у пошуках підходящої кандидатури на головну роль — Івана Бобова. У кастингу на цю роль взяло участь близько 400 осіб, з яких 160 були допущені до проб. Досить згадати які актори пробувалися: Андрій Ільїн, Юрій Стоянов, Володимир Стеклов, Валерій Баринов, Федір Добронравов! Зірки вітчизняного кіно! Але, жодна кандидатура не влаштувала творців серіалу.

Сергій Піоро приїхав пробуватися на епізодичну роль, але несподівано для себе отримав головну Двометровий сибіряк настільки зачарував продюсерів, що у них більше не залишалося ніяких сумнівів – ось він – Іван Бобів! Дружина ж Сергія Піоро Олена Головізіна була затверджена на роль дочки Івана Бобова Христини. Ось такі зигзаги долі!

Виходу серіалу передувала широка реклама. В газетах писали, що проект затьмарить популярний у ті роки серіал «Моя прекрасна няня». Реально ж успіхи серіалу «Все змішалося в домі…» виявилися набагато скромнішими. Так, глядачі із задоволенням спостерігали за перипетіями долі родини Бобових, глава якої відразу перетворюється з водія фургона, развозящего фрукти, віце-президента великого холдингу. Однак незабаром після закінчення серіалу вийшли інші успішні проекти і про нього якось забули…

Герой кіно і серіалів

Але зате не забули про Сергія Піоро. Серіал «Все змішалося в домі…» став для нього чудовим стартом. Незабаром актор переїхав до Москви і став регулярно з’являтися на екрані. У період з 2007 по 2011 рік він зіграв більше двох десятків ролей в кіно і серіалів. Найбільш відомі: Жан Карамазофф в серіалі «Любов як любов», баллистик-трассолог Ігор Шустов в серіалі «Слід» і телевізійному фільмі «Садівник», Борис Дмитрович Ричков у серіалі «обручка», Ілля Ілліч Стоматов в багатосерійному телефільмі «Котовський», Едуард Самойлов в детективній мелодрамі «Пожежа», бізнесмен Олексій Борисович Туманів в містико-детективному серіалі «Об’єкт 11», Павло Леонідович у комедійному серіалі «Універ. Нова общага».

Фільмографія:

1990 Здравія бажаю! або Скажений дембель

1991 Сищик петербурзької поліції

1991 Група ризику

1992 Постскриптум

1993 Розшукове бюро «Фелікс»

1993 Любов на замовлення

2006 Все змішалося в домі… — серіал

2006-2007 Любов як любов — серіал

2007 Екстрений виклик

2007 Гріхи наші

2007-2011 Слід — серіал

2008 Одна ніч любові — серіал

2008-2009 Руда — серіал

2008-2012 Обручку — серіал

2009 Охоронець 2 — серіал

2009 Переможний вітер, ясний день

2009 Сьомін

2009 Котовський — серіал

2010 УГРО. Прості хлопці-3 — серіал

2010 Щасливі разом — серіал

2010 Садівник

2010 Пожежа

2010 Партизани

2010 Люблю 9 березня!

2010 Застиглі депеші

2010-2011 Маруся — серіал

2011 Об’єкт 11

2011 Катіна любов

2011 Універ. Нова общага — серіал

2011 Куля-дура — 4

2011 Пілот міжнародних авіаліній

2012 Профіль вбивці