Сергій Квітневий

Фотографія Сергій Квітневий (photo Sergey Aprelskiy)

Sergey Aprelskiy

  • День народження: 14.04.1967 року
  • Вік: 49 років
  • Громадянство: Росія

Біографія

Закінчивши 8 класів середньої школи Сергій вступив до лісотехнічний технікум. Але дуже скоро юнак зрозумів, що це не його. Сергія вабила сцена. Провчившись два роки, Сергій кинув училище і… вирушив виконувати почесний обов’язок. Служити Сергію довелося в Німеччині…

Початок

Сергій Квітневий народився 14 квітня 1967 року, в республіці Комі, у місті Ухті. З юних років Сергій осягав ази акторського ремесла на сцені Палаці піонерів. Серед його перших ролей були: стражник у казці «Одолень-трава» і комсорг Полуектов у виставі «А все-таки вона крутиться».

Зигзаги життя

Закінчивши 8 класів середньої школи Сергій вступив до лісотехнічний технікум. Але дуже скоро юнак зрозумів, що це не його. Сергія вабила сцена. Провчившись два роки, Сергій кинув училище і… вирушив виконувати почесний обов’язок. Служити Сергію довелося в Німеччині…

Після демобілізації Сергій влаштувався працювати слюсарем на бельгопский завод і одночасно вступив у школу робітничої молоді. Але мрії про сцену не залишали юнака. Через рік він вирушив підкорювати столицю.

Москва зустріла Сергія неласкаво. На вступних іспитах у театральний він провалився. А ось в цирку на Ленінських горах молодої людини прийняли. Там Сергію довелося попрацювати в атракціоні ілюзіоніста Символокова «Водна феєрія».

Цирк перевернув життя Сергія. Через рік він поступив в естрадно-циркове училище. Спочатку він навчався на відділенні циркового жанру, а потім перевівся на естрадне відділення, спеціальність розмовного жанру. В цирковому училищі Сергій Квітневий навчився багато чого, що потім стало в пригоді в акторській професії. Він навчився біль чечітку, освоїв акробатика, жонглювання, еквілібр на руках і дроті…

А потім знову була сцена. Сергія взяли в театр-кабаре «кажан» Р. Гурвича. Там він пропрацював п’ять років, створивши чимало цікавих образів. Був і сольний стэповый номер.

Все закінчилося зі смертю Гурвича. Сергій пішов з театру. Пішов у «вільне плавання». Був кінець 90-х. Дуже непростий час в нашій країні…

Кіно

Саме в ці роки доля посміхнулася нашому герою. Знаменитий Сергій Говорухін запропонував Сергію знятися в картині «Ворошиловський стрілок». І хоча роль у молодого актора була зовсім невеликий (він зіграв там безіменного торговця зброєю), для Сергія вона стала першою сходинкою до визнання.

Після ролі у «Ворошиловському стрілку» на Сергія звернули увагу режисери. Насамперед фактура актора зацікавила кліпмейкерів. Сергій знявся більш ніж в 20 роликах. Глядачі напевно запам’ятали його за рекламу шоколадки «Пікнік», де Сергій, зупиняючи машину, дражнив батончиком стареньку. А та несподівано відкушувала від батончика солідний шматок.

Не залишили без уваги Сергія і кінорежисери. Правда спочатку йому доводилося грати в основному різних бандитів у бойовиках. Може бути саме тому Сергія і запросили на роль Мухи в кримінальну сагу «Бригада». Серіал мав грандіозний успіх насамперед у молоді. А Сергію він приніс всеросійську популярність.

Після «Бригади» пропозиції посипалися як з рогу достатку. Катала по кличці Навіжений в серіалі Сергія Русакова «Ключі від безодні», італієць Вітторіо Видальи у фільмі Олександра Сорокіна «Злодії та повії», Чудо в кримінальній стрічці Олексія Рудакова «День грошей», капітан Бурлака в серіалі Ігоря Талпы «Сармат»… І це лише деякі з ролей Сергія Квітневого.

Фільмографія:

1999 Ворошиловський стрілець

2001 Далекобійники

2001 Мамука

2002 Антикілер

2002 Бригада

2002 Очі Ольги Корж

2002 Російські амазонки

2002 Шик

2003 Смак вбивства

2003 Дружна сімейка

2003 Оперативний псевдонім

2003 Смугасте літо

2004 Ключі від безодні: Операція Голем

2004 Ключі від безодні: Полювання на привидів

2004 Таксист

2004 Злодії та повії

2004 Сліпий (Ліквідатор)

2004 Сармат

2004 Шкіра саламандри

2005 Ілюзія мрії

2005 Полювання на ізюбря

2005 Попса

2005 Хіромант

2006 День грошей

2006 Охоронець

2006 У. Е.

2007 Антидур

2007 Слуга государевий

2007 Цим ввечері ангели плакали