Сергій Ісраелян

Фотографія Сергій Ісраелян (photo Sergey Israelyan)

Sergey Israelyan

  • День народження: 11.02.1937 року
  • Вік: 66 років
  • Місце народження: Іджеван, Вірменська РСР, Вірменія
  • Дата смерті: 16.10.2003 року
  • Громадянство: Вірменія

Біографія

Вірменський актор театру і кіно, колишній депутат парламенту.

Сергій Хоренович Ісраелян (арм. Սերգեյ Իսրաելյան, 11 лютого 1937, Іджеван, Вірменська РСР — 16 жовтня 2003, Єреван, Вірменія) — вірменський актор театру і кіно, колишній депутат парламенту.

1965 — закінчив Всесоюзний державний інститут кінематографії (Москва). Оператор-постановник. Професор. Лауреат Державної премії Вірменської РСР. Заслужений діяч мистецтв Вірменської РСР. Народний артистСССР. Нагороджений медаллю Мовсеса Хоренаци (1998).

1955-1999 — працював на кіностудії «Арменфільм» помічником оператора, асистентом, оператором-постановником, постановником.

З 1987 — голова союзу кінематографістів Вірменії.

З 1988 — викладав у Вірменському державному педагогічному інституті ім. Х. Абовяна.

1999-2003 рр. — депутат парламенту. Член постійної комісії з питань науки, освіти, культури та молоді.

25 травня 2003 — знову обраний депутатом парламенту. Член постійної комісії з питань науки, освіти, культури та молоді. Безпартійний.

Фільмографія

1964 — Уявний донощик (оператор)

1966 — Автомобіль Авдо (оператор)

1967 — Трикутник (оператор)

1968 — Пісня піснею (оператор)

1969 — Мости через забуття (оператор)

1971 — Хатабала (оператор)

1971 — Листи рідним (оператор)

1971 — Репортаж з Парижа (оператор)

1973 — Терпкий виноград (оператор)

1973 — Скеля (оператор)

1974 — Арарат в Бейруті (автор сценарію, оператор)1975 — В горах моє серце (оператор)

1975 — Запрошення на танець (автор сценарію, режисер, оператор)

1975 — Сьогодні сонячний день (оператор)

1977 — Наапет (оператор)

1978 — Аревік (оператор)

1980 — Ляпас (оператор)

1982 — Гикор (режисер)

1982 — Крапля меду (оператор)

1984 — Білі мрії (режисер)

1985 — Спорткомплекс Цицернакаберд (сооавтор, сценарист, сооператор)

1987 — Вірменські дні в Аргентині (сооавтор, сценарист, сооператор)

1991 — Загнані (режисер)