Сергій Бехтерєв

Фотографія Сергій Бехтерев (photo Sergey Behterev)

Sergey Behterev

  • День народження: 19.05.1958 року
  • Вік: 50 років
  • Місце народження: Петропавловськ-Камчатський, Росія
  • Дата смерті: 13.11.2008 року
  • Громадянство: Росія

Біографія

Закінчив ЛГИТМиК (1979).

Актор Державного Малого Драматичного театру в Санкт-Петербурзі.

Заслужений артист РФ (1996)

Лауреат Державної премії СРСР (1986 — за театральні роботи)

Головний приз за кращу чоловічу роль у фільмі «Арифметика вбивства», Міжнародний кінофестиваль в Валансьєні, Франція (1993)

Закінчив ЛГИТМиК (1979).

Актор Державного Малого Драматичного театру в Санкт-Петербурзі.

Грав у виставах Л. Додіна: «Будинок» (Григорій), «Брати і сестри» (Ганічев), «Повелитель мух» (Сем), «Біси» (Петро Верховенський), «Вишневий сад»(Гаєв), «Чайка» (Шатраев) та інших.

У кіно знімається з початку 80-х років.

У 1991 році Сергій Бехтерев зіграв інваліда у психологічному романі «Арифметика вбивства». За цю роль він був удостоєний Головного призу на Міжнародному кінофестиваль у Валансьєні (Франція).

Серед інших помітних робіт — головні ролі у психологічній мелодрамі «Гобсек», романтичної драми «Гаджо», ексцентричної комедії «Дій, Маня!».

Знімався в популярних серіалах «Улицыразбитых ліхтарів» і «Агент національної безпеки-2».

Фільмографія:

1981 Білий Танець

1982 Голос

1983 Небувальщина

1983 Торпедоносці

1984 Блондинка за рогом

1984 Букет мімози та інші квіти

1985 Протистояння

1985 Чужі тут не ходять

1986 Червона Стріла

1987 Гобсек — СРСР-Франція

1987 Життя Клима Самгіна

1987 Петроградські гавроши

1988 Політ птаха

1988 Ці… три вірні карти…

1989 Васька

1989 Інтердівчинка

1989 Мистецтво житьв Одесі

1989 Смерть

1989 Сірано де Бержерак

1991 Арифметика вбивства

1991 Дій, Маня!

1992 Гаджо

1992 Дымъ — Росія-ФРН

1994 Мадемуазель О.

1995 Еліксир — читає текст

1996 Недотепи

1998 Вулиці розбитих ліхтарів. Інстинкт метелика

2000 Агент національної безпеки 2. Гордіїв вузол

2000 Спогади про Шерлока Холмса

2000 Чотирнадцять кольорів веселки (Російська казка)

2001 По імені Барон — серіал

2002 Пірати Едельвейса

2002 Чеховські мотиви