Сенді Денніс

Фотографія Сенді Денніс (photo Sandy Dennis)

Sandy Dennis

  • День народження: 27.04.1937 року
  • Вік: 34 роки
  • Місце народження: Хастінгс, Небраска, США
  • Дата смерті: 02.03.1972 року
  • Громадянство: США
  • Зріст: 157 см

Біографія

Її дитинство пройшло у місті Лінкольн, де вона полягала в місцевій театральній трупі, а у віці 19 років Денніс переїхала в Нью-Йорк.

Сандра Дейл «Сенді» Денніс народилася 27 квітня 1937 р. у місті Гастінгс в штаті Небраска, в родині секретаря Івон і поштового клерка Джека Денніса. Крім неї в родині ще був син Френк. Її дитинство пройшло у місті Лінкольн, де вона полягала в місцевій театральній трупі, а у віці 19 років Денніс переїхала в Нью-Йорк.

У 1956 р. Сенді дебютувала на телебаченні, а в 1961 р. вона вперше з’явилася в кіно, у фільмі «Пишність в траві». Трохи пізніше почалася її кар’єра в театрі і вже в 1963 р. вона була удостоєна премії «Тоні», як «Краща починаю

існуюча актриса», за свою роль у п’єсою «Тисяча клоунів». Через рік вона знову отримала «Тоні» за роль в «Будь середовищі». У 1966 р. Сенді зіграла роль Хоні, жінку-алкоголічку персонажа Джорджа Сігала у фільмі «Хто боїться Вірджинії Вульф?», роль якої принесла їй премію «Оскар» за «Кращу жіночу роль другого плану». Її подальшими успішними ролями стали Сільвія в «Вгору по сходах, що ведуть вниз» (1967) і Сара «Солодкий листопад» (1968). А її подальшої найбільш значущою роллю стала Мона в «Приходь до мене на зустріч, Джиммі Дін, Джиммі Дін» (1982).Протягом довгого часу Сенді була разом з джазовим музикантом Джеррі Муллиганом, з яким розлучилася в 1976 р. З 1980 по 1985 рр. вона жила з актором Еріком Робертсом.

Сенді Денніс померла від раку 2 березня 1992 р. в Уестпорті, штат Коннектикут у віці 54 років.

Вибрана фільмографія

Біжить індіанець (1991) — Місіс Робертс

Телефон диявола (1989) — Тітка Люсі

Батьки (1989) — Міллі Дью

Інша жінка (1988) — Клер

Приходь до мене на зустріч, Джиммі Дін, Джиммі Дін (1982) — Мона

Пори року (1981) — Енн Колан

Бог велів мені (1976) —Ніколас Березня

Приїжджі (1970) — Гвен Келлерман

Дотик любові (1969) — Розамунд Стейсі

Той холодний день в парку (1969) — Френсіс Остін

Солодкий листопад (1968) — Сара Дівер

Вгору по сходах, що ведуть вниз (1967) — Сільвія Баретт

Три сестри (1966) — Ірина

Хто боїться Вірджинії Вульф? (1966) — Хоні

Пишність в траві (1961) — Кей

Нагороди

1966 Оскар — «Краща актриса другого плану» («Хто боїться Вірджинії Вульф?»)

1964 Тоні — «Краща актриса в п’єсі» («Будь-яке середовище»)

1963 Тоні — «Краща актриса в п’єсі» («Тисяча клоунів»)