Річард Лінч

Фотографія Річард Лінч (photo Richard Lync)

Richard Lync

  • День народження: 12.02.1936 року
  • Вік: 76 років
  • Місце народження: Бруклін, США
  • Дата смерті: 19.06.2012 року
  • Громадянство: США

Біографія

У 1967 році під дією ЛСД спробував вчинити акт самоспалення, в результаті чого отримав безліч опіків і згодом шрамів.

Народився 12 лютого 1940 року (за деякими даними у 1936). З 1958 по 1960 рік служив в морській піхоті США. У 1967 році під дією ЛСД спробував вчинити акт самоспалення, в результаті чого отримав безліч опіків і згодом шрамів. Наявність численних шрамів визначило його подальше амплуа як актора — лиходія і негативного героя. У 1983 році отримав премію «Сатурн» за кращу чоловічу роль другого плану у фільмі «Меч і чаклун».

Умів грати на музичних інструментах: саксофоні, гітарі, фортепіано і флейті. Також захоплювався риболовлею, поезією і архітектурою. Крім американського громадянства мав ірландське, і в Ірландії бував частим гостем.

У Лінча був брат Баррі, також актор, і крім цього Річард грав в одному фільмі зі своєю дружиною Лілі в одному з фільмів в 1998 році, і в іншому фільмі з сином Крістофером.

19 червня 2012 р. Річард помер у своєму будинку в Палм-Стрингс (штат Каліфорнія). Смерть актора, мабуть, могла настати з «природних причин».

Вибрана фільмографія

1973 — Пугало

1979 — Ангели Чарлі (телесеріал)

1982 — Меч і чаклун

1985 — Вторгнення в США (фільм)

1995 — Горець (телесеріал)

1995 — На обидві лопатки (фільм)

2007 — Хеллоуїн 2007