Олена Вольська

Фотографія Олена Вольська (photo Elena Volskaya)

Elena Volskaya

  • День народження: 30.08.1923 року
  • Вік: 74 року
  • Місце народження: Катеринослав, Росія
  • Дата смерті: 04.04.1998 року
  • Громадянство: Росія

Біографія

Радянська актриса.

Олена Вольська народилася 30 серпня 1923 року.У 1950 році закінчила ВДІК (курс Бориса Бібікова і Ольги Пижової). З 1950 по 1983 рр. грала в Театрі-студії кіноактора. Знялася більш ніж у ста фільмах, головним чином в епізодичних ролях.Після відходу з Театру кіноактора, Олена Іванівна два роки відпрацювала музейним працівником в Державному літературному музеї.Останні роки життя Вольська жила дуже самотньо, ні з ким не спілкувалася.

Фільмографія

1949 — Кубанські козаки

1951 — Спортивна честь

1951 — Пржевальський — Катя

1954 — Анна на шиї

1954 — Вірні друзі — Симочка, секретарка академіка Нестратова (немає в титрах)

1955 — Чужа рідня — Глазычева

1956 — Полюшко-поле

1956 — Перші радості — Глаша

1957 — Вони зустрілися в дорозі — епізод

1957 — Випадок на шахті вісім — Лізочка, працівниця шахти

1958 — Стучись в будь-які двері

1959 — Муму

1959 — Балада про солдата — сільська жінка

1961 — Битва в дорозі — секретарка

1961 — Воскресіння

1962 — Без страху і докору — епізод

1964 — Живе такий хлопець

1964 — Жили-були старий зі старою — листоноша

1965 — Час, вперед!

1965 — Чорний бізнес — Кармела сбытчица «лівих» виробів

1966 — Людина без паспорта

1966 — Казка про царя Салтана

1966 — Одні

1967 — У горах моє серце

1970 — Між високих хлібів

1971 — Надбання республіки

1971 — Сьоме небо

1971 — Телеграма — приймальниця в хімчистці

1971 — Тіні зникають опівдні

1971 — Їхали в трамваї Ільф і Петров — кондуктор

1971 — Крізь крижану млу

1972 — Людина на своєму місці — Євдокія Пилипівна

1972 — Петро Рябінкін — епізод

1973 — Іван Васильович змінює професію

1974 — Нейлон100 %

1974 — Земляки

1974 — Кыш і Двапортфеля

1974 — Пам’ятай ім’я своє

1974 — Три дні в Москві

1974 — Романс про закоханих

1974 — Фронт без флангів

1975 — Не може бути! — квіткарка

1976 — Слово для захисту

1976 — Легенда про Тіля

1977 — Солдатів і слон — епізод

1978 — Живіть в радості

1979 — Недопесок Наполеон III — працівниця звіроферми

1979 — Москва сльозам не вірить — консьєржка у висотці

1979 — Батько і син

1979 — Ранковий обхід

1980 — Вечірній лабіринт — прибиральниця

1981 — Факти минулого дня — санітарка

1983 — Опудало — бабка