Олексій Зубков

Фотографія Олексій Зубков (photo Alexey Zubkov)

Alexey Zubkov

  • День народження: 27.03.1975 року
  • Вік: 41 рік
  • Громадянство: Росія

Біографія

Популярність до Олексія Зубкову прийшла з виходом на екрани багатосерійного гостросюжетного фільму «Копальня», де актор зіграв головну роль. Його героєм став Геннадій Томілін, що повертається з далекого плавання в рідне селище і довідується, що його наречена не дочекалася…

Театр

Олексій Зубков закінчив у 2001 році Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені В. К. Карпенка-Карого (курс в. І. Зимової). У тому ж році він був прийнятий в трупу театру імені Івана Франка в Києві. Серед його робіт на сцені: Карл в «Сентиментальному круїзі», Кіпріот в «Отелло», Агностос в «Эзопе», Тиресей в «Царі Едіпі», Суддя у «Братах Карамазових».

Кіно

Популярність до Олексія Зубкову прийшла з виходом на екрани багатосерійного гостросюжетного фільму «Копальня», де актор зіграв головну роль. Його героєм став

Геннадій Томілін, що повертається з далекого плавання в рідне селище і довідується, що його наречена не дочекалася…

На екрані Олексій нерідко з’являється в образах сильних, мужніх людей. У пригодницькому фільмі режисера Олексія Козлова «Чорний сніг» він зіграв колишнього офіцера Сергія Гущина, який встає на захист жителів невеликого сибірського селища від свавілля бандитів, в популярному серіалі «Я – охоронець» — охоронця агентства «Барбакан» Анатолія Тихомирова, а в детективі «Геній порожнього місця» — Дмитра Хохлова, вол

їй долі вимушеного розслідувати вбивство.

Не менш блискуче акторові вдаються і ролі іншого плану. Так в мелодрамі Романа Просвірніна «Коли ми були щасливі» Олексій Зубков зіграв бізнесмена Гліба Сергійовича Синцова. Позбувшись своєї справи, його герой починає пити, скандалити з дружиною, ревнувати…

Серед останніх робіт актора – ролі в серіалах «Одну тебе люблю» та «Віра, Надія, Любов».

Фільмографія:

2002 Критичний стан (Україна)

2004 Залізна сотня (Україна)

2005 Неслужбове завдання-2. Вибух на світанку

2005Миф про ідеального чоловіка. Детектив від Тетяни Устинової (Україна)

2005 Банкірші (Україна)

2006 Копальню

2006 Копальня-2. Золота лихоманка

2006 Колекція

2007-2009 Я – охоронець — серіал

2008 Чорний сніг

2008 Чорний сніг-2

2008 Подзвони в мої двері

2008 Куплю друга (Україна)

2008 Ілюзія страху (Україна)

2008 Геній порожнього місця (Україна)

2008 Завжди говори «завжди» — 4 — серіал

2008 Бій місцевого значення

2009 Коли ми були щасливі

2010 Одну тебе люблю — серіал

2010 Зозуля

2010 Віра, Надія, Любов — серіал