Олексій Польовий

Фотографія Олексій Польовий (photo Aleksey Polevoy)

Aleksey Polevoy

  • День народження: 07.07.1921 року
  • Вік: 51 рік
  • Місце народження: Москва, Росія
  • Дата смерті: 15.07.1972 року
  • Громадянство: Росія

Біографія

Виріс в театральній родині, з ранньої юності грав у різних театрах провінції, з початку 40-х років — в Московському театрі транспорту.

Виріс в театральній родині, з ранньої юності грав у різних театрах провінції, з початку 40-х років — в Московському театрі транспорту. Працюючи в театрі, почав пробувати себе в якості постановника масовых уявлень. У 50-ті роки при ЦДРІ створив і очолив напівпрофесійний естрадний колектив «Крихітка», що став свого роду трампліном для переходу його в якості режисера на естраду. У 1963-68 рр. був художнім керівником майстерні сатири і гумору Москонцерту, сприяв випуску нових номерів і становленню багатьох артистів розмовного жа

нра.

З 1970 року Олексій Польовий — режисер Росконцерту. Протягом кількох років (кінець 60-х — початок 70-х) сезон в саду «Ермітаж» відкривався його постановками («Йде за одним друг», 1968, «Вчора, сьогодні, завтра» та ін), завжди гостро публицистичными, насиченими добрим гумором і отличавшимися тонким смаком. Коло інтересів Олексія Польового був самим широким — крім режисури, Олексій Польовий у фільмі «Карнавальна ніч»він став творцем знаменитого сатиричного ансамблю «Верстка та редагування» в Центральному Будинку Журналістів, автором, режисером і учасниками

іком багатьох телеобозрений, одним із творців і ведучим «Блакитного вогника». Польовий не расставлся і з іншою своєю професією — акторської, він був постійним учасником радіопередач «З добрим ранком» і «Посміхніться, будь ласка». Озвучував мультфільми («Канікули Боніфація», «Фільм, фільм, фільм» та ін), знімався в кіно («Карнавальна ніч», «Тінь», «Сім няньок» та ін). З блиском зіграв одну з головних ролей — Опецковского — в комедії «Шельменко-денщик».

Олексій Польовий рано пішов з життя (він помер 15 липня 1972 р. у Москві), але для естради встиг зробити багато і в тому числі, володіючи даром педагога, вмів працювати з молодими акторами і багатьом з них дав путівку в естрадну життя.

Фільмографія:

1. Карнавальна ніч — 1956 — факір

2. Гусарська балада — 1962 — Балмашев

3. Сім няньок — 1962

4. Великий бурштин — 1971

5. Ніч на 14-й паралелі — 1971

6. Шельменко-денщик — 1971 — Опецьковський

7. Тінь — 1971 — головний лакей

Озвучував мультфільми:

1. Канікули Боніфація — 1965

2. Орлятко — 1968

3. Фільм, фільм, фільм — 1968

4. Чоловік, який вмів літати — 1968

5. Ми шукаємо Пляму — 1969