Олексій Чернов

Фотографія Олексій Чернов (photo Alexey Chernov)

Alexey Chernov

  • День народження: 11.06.1908 року
  • Вік: 71 рік
  • Місце народження: Томськ, Росія
  • Дата смерті: 22.11.1979 року
  • Громадянство: Росія

Біографія

Народний артист РРФСР (1958).

Народний артист РРФСР (1958).

Народився 11 червня 1908 р. Закінчив училище при Московському театрі Революції (1934). Грав у Театрі ім. Вл. Маяковського. В кіно — з 1965 р. (перша роль — Максим Максимич у фільмі «Герой нашого часу»).

Помер 22 листопада 1979 р. Похований у р. ЛюберцыМосковской області.

Фільмографія:

1.Герой нашого часу — 1965 — Максим Максимич

2. Бела — 1966 — Максим Максимич

3. Серце друга — 1966

4. Три дні Віктора Чернишова — 1967 — дядько Павло

5. Трембіта — 1968

6. Придатний до нестроевой — 1968 — Самохін

7. Джерело — 1968Мужской розмова — 1968

9. Тренер — 1969

10. День і все життя — 1969

11. Старий будинок — 1969

12. Суворі кілометри — 1969

13. Зворотної дороги немає — 1970

14. Крах імперії — 1970

15. Секретар парткому — 1970

16. А зорі тут тихі… — 1972

17. Шукаю людину — 1973

18.Анна і командор — 1974

19. Подія — 1974

20. Аніскін і Фантомас — 1974 — прокурор

21. Хвилі Чорного моря — 1976 — шарманщик

22. Тільки удвох — 1976

23. Білий Бім, Чорне Вухо — 1977 — лісник

24. Аленький квіточка — 1977

25. Подарунок чорного чаклуна — 1978 — Перевертень