Олексій Бонді

Фотографія Олексій Бонді (photo Aleksey Bondi)

Aleksey Bondi

  • Рік народження: 1892
  • Вік: 60 років
  • Місце народження: Баку, Азербайджан
  • Рік смерті: 1952
  • Громадянство: Росія

Біографія

Заслужений артист РРФСР.

Народився 1892 р. в Баку в сім’ї чиновника. Закінчив студію Ст. Е. Мейєрхольда. Актор і драматург. Автор п’єси «Лев Гурич Синичкін» за Д. Т. Ленський. Брав участь у озвучании знаменитого «Незвичайного концерту» Сергія Образцова. Помер

у 1952 р.

Належав до відомого театрального сімейства Бонді, члени якого брали активну участь у роботі Товариства артистів, художників, письменників і музикантів. Сергій Михайлович Бонді (1891-1983) — відомий літературознавець, іс

слідчий творчості А. С. Пушкіна; Юрій Михайлович Бонді (1889-1926) — театральний художник, драматург і педагог, працював у студії Ст. Е. Мейєрхольда; Наталія Бонді (разом з Олексієм навчалася в студії у В. Е. Мейрхольда і М. Ф. Гнєсіна) — піаністка і педагог.

Фільмографія:

1. Повернення Максима — 1937 — меншовик

2. Виборзька сторона — 1938 — меншовик

3. Аринка — 1939 — начальник дистанції

4. Мужність — 1939

5. Людина в футлярі — 1939 — Француз

6. Галя — 1940