Олексій Бахарь

Фотографія Олексій Бахарь (photo Aleksey Bahar)

Aleksey Bahar

  • День народження: 13.04.1928 року
  • Вік: 51 рік
  • Місце народження: Алгаштык, Красноярський край, Росія
  • Дата смерті: 17.11.1979 року
  • Громадянство: Росія

Біографія

Народився 13 квітня 1928 р. в Ростові-на-Дону. У 1950 р. він приїхав до Москви і поступив у ВДІК в майстерню Василя Васильовича Ваніна.

Після смерті Ваніна в 1951 р. курс перейшов до знаменитого мхатовцу Володимиру Вячеславовичу Белокурова. Разом з Бахарем на курсі вчилися Ія Арепина, Ніна Гребешкова, Тамара Логинова, Фелікс Яворский.

У 1954 році Олексій Бахарь закінчив ВДІК і вступив у трупу Театру-студії кіноактора. З цього ж року-актор почав зніматися. Олексій Бахарь у фільмі «Блакитна стріла»Фактурна зовнішність Бахаря привернула режисерів, і його стали використовувати найчастіше в ролі негативних персонажів. Серед ролей: Дарьин («Є такий хлопець»), Павлов («Вони були першими»), Суботін («Матрос зош

їв на берег»), Козачок («Повість про перше кохання»), водолаз («Блакитна стріла»), Мельников («Сержанти»), Гордєєв («Сім няньок»), Генералів («П’ядь землі»), вітчим («Здрастуй, це я!»), фон Розен («Вибух після півночі»), міліціонер («Опікун»), інженер («Сьоме небо»), начальник техніки безпеки («Дні хірурга Мишкіна»).

Помер 17 листопада 1979 р.

Фільмографія:

1. Ми з Вами десь зустрічалися — 1954 — пасажир в поїзді

2. Максим Перепелиця — 1955 — старший лейтенант

3. Є такий хлопець — 1956 — Дарьин

4. Вони були першими — 1956 — Павлов

5. Матрос зійшов на берег —

1957 — Суботін

6. Повість про перше кохання — 1957 — Козачок

7. Блакитна стріла — 1958 — водолаз

8. Виправленому вірити — 1959

9. Мічман Панін — 1960

10. Ровесник століття — 1960

11. Два життя — 1961 — солдат

12. Довгий день — 1961

13. Сержанти — 1961 — Мельников

14. Шлях до причалу — 1962Алексей Бахарь (ліворуч) у фільмі «Калина червона»

15. Сім няньок — 1962 — Гордєєв

16. Перехрестя — 1963

17. Штрафний удар — 1963 — тренер

18. П’ядь землі — 1964 — Генералів

19. Здрастуй, це я! — 1965 — вітчим

20. Пакет — 1965

21. Війна і мир — 1965-67 — російський солдат

22. Шлях

в «Сатурн» — 1967

23. Сильні духом — 1967

24. Вибух після півночі — 1968 — фон Розен

25. Нові пригоди Невловимих — 1968

26. У Москві проїздом — 1970

27. Опікун — 1970 — міліціонер

28. Сьоме небо — 1971 — інженер

29. Калина червона — 1973

30. Мачуха — 1973 — епізод

31. Райські яблучка — 1973

Олексій Бахарь 32. Любов земна — 1974

33. На ясний вогонь — 1975

34. …Та інші офіційні особи — 1976

35. Дні хірурга Мишкіна — 1976 — начальник техніки безпеки

36. Солдатів і слон — 1977

37. Кінець імператора тайги — 1978

38. Особливих прикмет немає — 1978