Олександр Суснин

Фотографія Олександр Суснин (photo Alexander Susnin)

Alexander Susnin

  • День народження: 13.11.1929 року
  • Вік: 73 року
  • Місце народження: с. Захарово, Росія
  • Дата смерті: 15.07.2003 року
  • Громадянство: Росія

Біографія

Радянський і російський кіноактор, Заслужений артист РРФСР (1991).

Народився 13 листопада 1929 року в селі Захарово Рязанської губернії.

У 1952 році закінчив ВДІК, де навчався y Б. В. Бібікова і О. В. Пижової, після чого був зарахований у штат Театру-студії кіноактора.

B 1957-1992 роках працював на кіностудії «Ленфільм».

У кіно почав зніматися в студентські роки (з 1947 року). Його дебют — роль школяра у фільмі Марка Донського «Сільська вчителька».

У 1987 році поставив своєрідний рекорд, будучи запрошеним зніматися відразу дев’ятьма режисерами. У той же період Станіслав Ростоцький запропонував йому головну роль у фільмі «З життя Федора Кузькіна» за повістю Бориса Можаєва «Живий».

Через переохолодження під час зйомок у фільмі «Прорив» у 1986 році Олександр Олександрович захворів, отримав важкі ускладнення, і з 1992 року практично не виходив з дому. З січня 2002 року актор був повністю прикутий до ліжка.

Пішов з життя 14 липня 2003 року.

Фільмографія

1947 — Сільська вчителька — школяр

1953 — Таємнича знахідка

1953 — Застава в горах — прикордонник

1954 — Кортик — Степа

1954 — Тривожна молодість — Василь Манджура

1954 — Атестат зрілості — Ваня Андрєєв

1955 — Педагогічна поема — Личак

1955 — Максим Перепелиця — Їжачків

1955 — Полюшко-поле — Митя Зубков

1956 — Море кличе

1957 — Всього дорожче

1957 — Степан Кольчугин — Петренко

1958 — День перший

1959 — Жорстокість

1961 — Смугастий рейс — Сидоренко

1964 — Поїзд милосердя

1964 — Зайчик — робочий сцени

1964 — Криниці — Шаповалов

1965 — Музиканти одного полку Михайлович

1966 — Погоня — Сашка-браконьєр

1967 — Продавець повітря — Микола

1967 — Тиха Одеса

1967 — Зелена карета — Мартинов

1968 — Ташкент — місто хлібний — Дранов

1968 — Гроза над Білою — комбриг

1969 — На шляху до Берліна — німецький полковник

1970 — Щастя Анни

1970 — Севастополь

1970 — Салют, Маріє! — петлюрівець

1970 — Дивовижний заклад

1971 — Зухвалість — стрілочник-підпільник Трошка

1972 Хід білої королеви — лейтенант

1973 — Зійти на берег

1973 — Земля Саннікова

1974 — День прийому з особистих питань — відвідувач

1975 — Прошу слова — виконроб

1975 — Зірка привабливого щастя — караульний

1975 — Єдина

1976 — Двадцять днів без війни — солдат

1977 — Кадкина всякий знає

1977 — справа Житейська

1977 — Убитий при исполнении978 — Освідчення в коханні

1978 — Йдучи — йди

1978 — Молода дружина

1978 — Ярославна, королева Франції — Рагнвальд

1979 — Інженер Графтио — Феофанов

1979 — Нескладується

1980 — Особистої безпеки не гарантую

1980 — Два довгих гудки в тумані — Чиж

1981 — Сто радощів, або книга великих відкриттів

1982 — Крізь вогонь

1983 — Серед білого дня…

1983 — Магія чорна та біла

1984 — Преферанс по п’ятницях

1986 — Тихе слідство — завскладом

1986 — Лівша — старий коваль

1986 — Прорив — Осьмеркин

1987 — щасливець

1987 — Джек Восьмьоркін — американець — дід Бутылкин

1987 — Життя Клима Самгіна — Суслов

1988 — Ви чиє, старичье?

1989 — Пси

1989 — З життя Федора Кузькіна — Федір Кузькін

1989 — Смерть

1991 — Хміль

1992 — Рекет