Олександр Стефанцов

Фотографія Олександр Стефанцов (photo Alexander Stefantsov)

Alexander Stefantsov

  • День народження: 27.04.1977 року
  • Вік: 39 років
  • Місце народження: Карачевою, Брянська, Росія
  • Громадянство: Росія
  • Зріст: 187 см

Біографія

За порадою сестри Олександр вступив у 1994 році в Орловський Інститут Мистецтва і Культури на режисерський факультет. Потім було навчання в Школі-студії МХАТ (курс Олега Табакова), яку Олександр успішно закінчив у 2002 році. У цьому ж році актор був прийнятий в трупу театру «Сатирикон». Злесь він пропрацював деякий час, граючи у виставі «Прибуткове місце» та інших.

Потомствений дворянинПуть в актори

Олександр Стефанцов народився в місті Карачевою Брянської області. За власним визнанням у школі він вчився погано і після її закінчення хотів вступати на кухаря. А ще Олександр в дитинстві мріяв бути водієм-далекобійником або агрономом. Але всі ці мрії так і залишилися мріями, бо за порадою сестри Олександр вступив у 1994 році в Орловський Інститут Мистецтва і Культури на режисерський факультет.

Потім було навчання в Школі-студії МХАТ (курс Олега Табакова), яку Олександр успішно закінчив у 2002 році. У цьому ж році актор був прийнятий в трупу театру «Сатирикон». Злесь він пропрацював деякий час, граючи у виставі «Прибуткове місце» та інших.

Роботи в кіно

Паралельно з роботою в театрі Олександр Стефанцов з 2004 року почав зніматися в кіно і серіалах. Після низки ролей другого плану актор блискуче зіграв головну роль лейтенанта міліції В’ячеслава Семенова (або просто Славіка) в серіалі «Скажена». Стефанцов постав в образі мовчазної, обережного людини, який говорить короткими, точними фразами і завжди по справі.

Широку популярність акторові принесла участь у молодіжному серіалі «Ранетки». Олександр Стефанцов зіграв доброго і розуміє вчителя історії Ігоря Ілліча Рассказова, людину порядну, умеющеговставать на місце іншого і оцінити ситуацію з різних сторін. Герой Стефанцова миттєво полюбився мільйонам глядачів. Попутно актор виконав роль його брата-близнюка Дмитра, справжнього морського вовка, волею випадку підміняє Ігоря в школі.

В обох образах Стефанцов був дуже переконливий. Склалося враження, що вони йому далися легко, без напруження. Можливо, так воно і є, адже позитивні якості його героїв властиві й самому акторові.

Серед інших робіт актора на екрані: стиляга по кличці «Нулик» у мюзиклі «Стиляги», Лебедєв, представник Петрушина в серіалі «Зберігач», Іван Погорєлов у фільмі «Подвійна пропажа».

Музика

Олександр Стефанцов – лідер і один із засновників групи «Dr.Lector», утвореної в 2008 році. Крім того він є автором музики і текстів гурту.

Фільмографія:

2004 Даша Васильєва 2. Любителька приватного розшуку. Ця гірка солодка помста

2004 Бомба для нареченої

2005 Фірмова історія

2005 Громови

2006 Колір неба

2006 Зрушення

2006 Гонка за щастям

2006 Щасливі разом. Порожньо

2007 Сильніше вогню

2007 Будинок шкереберть

2007 Скажена

2008 Стиляги

2008 Ні кроку назад

2008 Бородін. Повернення

2008-2009 Ранетки

2009 Охоронець

2009 О, щасливчик! (Росія-Україна)

2009 Подвійна пропажа

2010 Партизани