Олександр Соколовський

Фотографія Олександр Соколовський (photo Alexander Sokolovskiy)

Alexander Sokolovskiy

  • Рік народження: 1989
  • Вік: 26 років
  • Місце народження: Санкт-Петербург, Росія
  • Громадянство: Росія
  • Зріст: 180 см
  • Вага: 82 кг

Біографія

ГІТІС Олександр Соколовський закінчив у 2009 році.

Вибір професії

Олександр Соколовський народився і виріс в Ленінграді/Санкт-Петербурзі. В його родині ніхто до акторської професії відношення не мав, хоча були творчо розвинуті всі. У шкільні роки Олександр займався в петербурзької театральної студії «Дует». Звідси і любов до сцени. Правда, в старших класах юнака став сумніватися у виборі професії, схиляючись то до журналістики, то до економіки. Але до закінчення школи Олександр все-таки визначився – тільки театральний вуз!

В рідному Санкт-Петербурзі є свої театральні інститути, але Олександр Соколовський вирішив ризикнути і спробувати свої сили в Москві. Всю весну випускного року він провів у поїздах Санкт-Петербург-Москва, пройшовши обстеження у під всехстоличных вузах. В результаті провалився скрізь крім Гітісу. Євген Юрійович Стеблов, набирав курс, повірив у юнака, за що йому дуже вдячний.

ГІТІС Олександр Соколовський закінчив у 2009 році.

Перші успіхи в кіно

Будучи студентом, Олександр Соколовський зіграв кілька епізодів в кіно. Однак справжнім дебютом молодого актора варто вважати його роль в історичному серіалі «Розкол» (2011), який розповідає про важкий і маловідомий період російської історії: розкол російської Православної церкви в XVII столітті. Соколовському дісталася роль другого плану — хлопчини на ім’я Сава. По суті це був єдиний неісторичний персонаж, і тому ніяких конкретних завдань перед молодим актором не ставилося. Соколовському випала нагода спробувати привнести в образ щось своє, і він запропонував зобразити людини з постійно вагається думкою всередині себе. Вийшов дуже живий, багатогранний і цікавий персонаж з окремою, «своєї» лінією у фільмі. Тому-то він запам’ятався і полюбився багатьом глядачам.

Робота в серіалі «Розкол» збагатила молодого актора в акторському плані. Йому пощастило набиратися майстерності під керівництвом маститого режисера Миколи Досталя і в компанії зірок російського кінематографа: Олександра Коршунова, Олександра Короткова, Юлії Мельникової.

Слідом за «Розколом» Олександр Соколовський знявся в міліцейських серіалах: «Команда Че» (Саша Луковцев) і «Метод Лаврової-2» (Єгор Аркадьєв), а потім на екрани вийшов історичний серіал «Пристрасті по Чапаю» — першої спроби детально зобразити життя легендарного комдива Громадянської війни. У цій стрічці актор створив не менш легендарним, ніж сам Чапаєв, образ його зброєносця Петьки Ісаєва. Петька у виконанні Соколовського вийшов жвавим, рішучих, веселим, а головне – вірним.

Фільмографія:

2005 Каменська-4 — серіал

2008 Всі помруть, а я залишуся

2010 Адвокатеси — серіал

2011 Розкол — серіал

2012 Хвіст — серіал

2012 Пристрасті по Чапаю — серіал

2012 Метод Лаврової-2 — серіал

2012 Команда Чє — серіал

2013 Молодіжка — серіал

2013 До смерті красива — серіал