Олександр Макогон

Фотографія Олександр Макогон (photo Alexander Makagon)

Alexander Makagon

  • День народження: 08.02.1973 року
  • Вік: 43 роки
  • Місце народження: Донецьк, Україна
  • Громадянство: Росія

Біографія

У 1990 році він вступив до ГІТІС в майстерню Андрія Олександровича Гончарова. Вже з першого курсу, починаючий актор став залучатися до вистави Театру ім.Вл.Маяковського. На цій сцені він дебютував в ролі Джорджа Метчима-молодшого, у виставі «Вікторія» (постановка А. А. Гончарова).

Театр ім. Маяковського

Олександр Макогон народився 8 лютого 1973 року на Україні, в Донецьку. У 1990 році він вступив до ГІТІС в майстерню Андрія Олександровича Гончарова. Вже з першого курсу, починаючий актор став залучатися до вистави Театру ім.Вл.Маяковського. На цій сцені він дебютував в ролі Джорджа Метчима-молодшого, у виставі «Вікторія» (постановка А. А. Гончарова). Олександру довелося грати з такими майстрами, як: Армен Джигарханян, Еммануїл Віторган, Алла Балтер, Наталія Гундарева, Світлана Немоляєва, Андрій Болтнев. Потім послідували роботи у виставах: «Пригоди Буратіно», «Ящірка», «Наливні яблука, чи правда-добре!», «Кішка на розпеченому даху», «Трамвай «Бажання».

Дипломною роботою Олександра Макогона стала роль Орландо в постановці Гончарова «Як вам це сподобається» (за п’єсою Шекспіра). З нею актор після закінчення навчання і був зарахований в 1995 році в трупу Театру імені Вл. Маяковського. Майже десять років вистава «Як вам це полюбиться» йшов на ціні Маяковки і користувався величезним успіхом…

Серед інших значущих робіт Олександра Макогона в Театрі ім. Маяковського: Сандерс Фінчер вспектакле «Ілюзіон» (постановою кабінету міні

овка Т. Сополева), Ракітін в «Карамазових» (постановка Сергія Арцибашева), Актор трупи Кіна у виставі «Кін IV» (постановка Т. Ахрамкова).

У 1999 році Олександр Макогон був запрошений Тетяною Аугшкап на головну роль в дитячий спектакль «Таємниця старої шафи». Це запрошення стало переломним моментом в особистому житті молодого актора…

Макагон і Аугшкап

З актрисою «Маяковки» Тетяною Аугшкап Олександр був знайомий давно. Однак про роман вони обидва тривалий час не думали: як говориться, існували паралельно, лише зрідка перетинаючись в постановках. До того ж і Тетяна була заміжня, і Олександр був одружений.

Випробування часом перший шлюб Тетяни не витримав, і вона після розлучення, в пошуках додаткового заробітку і реалізації власних творчих ідей, у травні 1999 року створила своє театральне агентство «АртКиТ-2000». Звернувшись до постановки дитячої вистави «Таємниця старої шафи», Тетяна довго шукала молодого актора на головну роль романтичного юнака, поки, нарешті, не підказали: «Краще Макогона любов не зіграє ніхто!»

Саме в той момент у Олександра теж настав розлад у родині, і він дуже болісно пережива

л все це. В першу чергу через сина Павла, якому виповнилося всього чотири роки. Спільна робота зблизила його з Тетяною, а незабаром спалахнула справжня любов, якої не завадила і різниця у віці (Олександр на 12 років молодше Тетяни). З тих пір вони разом…

Олександр зізнається: «Ми з Танечкой абсолютно рідні люди. Обидва дуже сімейні, домашні. А в любові – максималісти! Я їй часто кажу: «Пам’ятай, у тебе є я, а все, що було раніше, — хаос». Вільні стосунки, якими багато бравують, для нас неприйнятні. Ми можемо двадцять п’ять разів на дню зателефонувати, і це нікого не напружує».

Кіно

На кіноекрані Олександр Макогон дебютував в 1992 році, будучи студентом другого курсу Гітісу. Актор знявся в головній ролі в серіалі режисера В. Фрідберга «Абетка кохання». Це була перша спроба протиставити російський серіал популярної в ті роки «бразильської хвилі».

Знову на екрани Олександр повернувся вже в новому столітті. І його першою великою роботою стала Олексія Трофімова в серіалі «Туристи» (2005). Потім були ролі у фільмах і серіалах: «Аеропорт» (Денис), «Російський переклад» (перекладач Кирило Вырдин), «Трюкачі» (Гонщик),

«Три дні в Одесі» (Влад Кольцов), «С. С. Д.» (продюсер Кирило), «Полювання на Берію» (Владлен Вікторович Кольцов), «Попелюшка.ру» (Антон), «Право на щастя» (Полосухин) та ін. В 2007 році Олександр Макогон разом зі своєю дружиною Тетяною Аугшкап знялися в комедії «Утікачки». Подружжя зіграли невеликі ролі: Олександр – другого помічника, а Тетяна – тьотю Раю.

Сьогодні

В даний час Олександр Макогон продовжує працювати в театрі Маяковського. Його можна побачити в спектаклях: «Карамазови», «Ілюзіон», «Жити-любити».

Фільмографія:

1992-1994 Азбука любові — серіал

2002 Жіноча логіка — серіал

2002-2005 Таємниці століття — документальний

2004 Гра на вибування

2005 Туристи — серіал

2005 Аеропорт — серіал

2006 Російський переклад

Мій генерал 2006

2006 Аеропорт-2 — серіал

2006-2007 Жіноча ліга — серіал

2007 Трюкачі — серіал

2007 Три дні в Одесі

2008 С. С. Д.

2008 Політ фантазії

2008 Полювання на Берію

2008 Ніч закритих дверей

2008 Попелюшка.ру (Україна)

2007 Право на щастя

2007 Втікачки

2007 Олександрівський сад-2 — серіал

2008 Сині ночі — серіал

2009 Циганки

2009 Танець горностая

2009 Лігво Змія

2009 Дикий