Олександр Ляпін

Фотографія Олександр Ляпін (photo Alexander Lyapin)

Alexander Lyapin

  • День народження: 12.08.1985 року
  • Вік: 31 рік
  • Місце народження: Москва, Росія
  • Громадянство: Росія
  • Зріст: 185 см
  • Вага: 83 кг

Біографія

Лауреат премії «За кращий дебют» на фестивалі «Сузір’я» (2008, за роль у фільмі «Зникла імперія»).

Акторську освіту Олександр Ляпін отримав у Вдіку, на курсі видатного майстра Олексія Баталова.

Дебютом молодого актора на кіноекрані стала головна роль у драмі Карена Шахназарова «Зникла імперія». Виконана в стилі ностальжі по 70-м рокам, картина була позбавлена зайвої романтики, але при цьому дуже

чно передавала дух того часу. Олександр Ляпін створив образ першокурсника Сергія Нарбекова, який закохується в студентку Люду, але, як часто буває, здуру руйнує своє щастя, і вже не може повернути його назад… Фільм мав великий успіх у глядачів, а Олександр був удостоєний премії «За кращий дебют» на фестивалі«Сузір’я».

А ось наступна картина за участю Олександра Ляпіна – військова мелодрама режисера Олексія Козлова «Лейтенант Суворов» (в якій актор виконав головну роль) виявилася на порядок слабше. Не принесли дивідендів Олександру і ролі у фільмах «Тридцять сьомий роман» (юнак на мосту) і «Втеча» (охоронець Шубін).

У 2001 році Олександр Ляпін знявся в популярному серіалі «Москва. Три вокзали 2» в ролі хлопця по імені Рома.

Фільмографія:

2007 Зникла імперія

2009 Лейтенант Суворов

2010 Тридцять сьомий роман

2010 Втеча — серіал

2011 Москва. Три вокзали 2 — серіал

2011 Айлавью — короткометражний