Олександр Кулямин

Фотографія Олександр Кулямин (photo Alexander Kulyamin)

Alexander Kulyamin

  • День народження: 09.09.1964 року
  • Вік: 52 роки
  • Місце народження: Москва, Росія
  • Громадянство: Росія

Біографія

Після закінчення Вдіку Олександр Кулямин відслужив рік в армії – в артилеристських військах, а потім був прийнятий у Московський театр-студію Кіноактора. У ці роки актор знімався в типових перебудовних фільмах (Олексій Васильєв в драмі «Білі ворони»), а також створив групу «Театр гумору і бійки», з яким багато гастролював по країні.

Початок кар’єри

Олександр Кулямин народився 9 вересня 1964 року в Москві. У 1985 році він закінчив акторський факультет Вдіку (майстерня С. Бондарчука) і тоді ж дебютував на кіноекрані. Актор знявся в головній ролі у фільмі Рудольфа Фрунтова «Жив відважний капітан». Його героєм став дев’ятнадцятирічний лейтенант Анастасій Чижов, що приймає в роки Великої Вітчизняної війни командування сторожовим кораблем «Звір», які несуть службу в Північному морі.

Після закінчення Вдіку Олександр Кулямин відслужив рік в армії – в артилеристських військах, а потім був прийнятий у Московський театр-студію Кіноактора. У ці роки актор знімався в типових перебудовних фільмах (Олексій Васильєв в драмі «Білі ворони»), а також створив групу «Театр гумору і бійки», з яким багато гастролював по країні.

90-ті роки

На початку 90-х Олександр Кулямин надійшов навокальное відділення Гітісу, але потім вирішив перекваліфікуватися на режисера. Він перевівся на відділення музичної режисури, курс Р. Немчинской. Ще в роки навчання їм було поставлено виставу «Одруження» за Гоголем в австрійському театрі «Elisabett Buhne». У 1992 році Олександр Петрович здійснив постановку опери «Євгеній Онєгін» на сцені Великого театру, а після закінчення у 1993 році Гітісу він взявся за однойменний фільм-спектакль.

У кіно Олександр Кулямин продовжував працювати не тільки в якості актора. Він брав участь в картинах як каскадер і постановник трюків. З акторських ж робіт першої половини 90-х найвідомішим, мабуть, є роль капітана Сизова в «Гардемаринах-3».

Багатогранний талант Олександра Кулямина знайшов також вихід у викладацькій області. В 1995 році Олександр Петрович стає доцентом кафедри «Театр і кіно» Державної Академії Слов’янської Культури. Там він пропрацював до 2001 року, вів курс історії театру і творчу майстерню.

До кінця 90-х всі Олександр Кулямин став більше зосереджуватися на режисурі, знімаючи рекламу для телебачення, кліпи, корпоративні сюжети. У 1997 році він виступив в якості режисера шоу «Міжнародний конкурс перукарів», що проходить у стінах Московського Цирку на Воробйових горах.

2000-е

Акторську діяльність в кіно Олександр Кулямин відновив після деякої перерви в 2004 році. З цього часу він регулярно знімається у фільмах і серіалах, виконуючи ролі другого плану. Серед них: детектив Олександр в серіалі «Кулагін і партнери», Герман Рачук в серіалі «Злочин буде розкрито», Ніколс Котів в серіалі «Звіробій-2».

Як режисер Олександр Петрович зняв у 2009-10 роках ряд картин: серіал «Місто спокус», драму «Егорушка», серіал «Старики», телевізійну кримінальну драму «Помилка слідства».

Фільмографія:

1985 Жив відважний капітан

1988 Білі ворони

1989 Під куполом цирку

1991 Російські брати

1991 Чарівні прибульці

1991 Господи, почуй молитву мою

1992 Гардемарини 3

1993 Стрілець неприкаяний

2004 Сліпий — серіал

2004 Штрафбат — серіал

2004 Російське

2004 Чорний принц

2005 Кулагін і партнери — серіал

2006 Смерть за заповітом

2006 Ситуація 202 — серіал

2006 Великий Кулагін — серіал

2007 Чужі таємниці — серіал

2008 Звіробій — серіал

2008 Злочин буде розкрито — серіал

2009 Брудна робота — серіал

2009 Місто спокус – серіал — режисер

2010 Помилка слідства — режисер

2010 Егорушка – режисер, сценарист

2010 Старики – серіал – актор, режисер

2010 Звіробій 2 — серіал