Олександр Аржиловский

Фотографія Олександр Аржиловский (photo Aleksander Arzhilovsky)

Aleksander Arzhilovsky

  • День народження: 14.09.1948 року
  • Вік: 51 рік
  • Місце народження: Тюмень, Росія
  • Дата смерті: 11.11.1999 року
  • Громадянство: Росія

Біографія

Народився 14 вересня 1948 р. в Тюмені.

Закінчив ГІТІС (1969, курс О. Н.Андровська, Р. Р. Кінського). У 1969-71 рр .. працював в Кіровському драматичному театрі. У 1972-75 рр .. — артист Воронезького драматичного театру. Серед ролей: Віктор («Ситуація» Ст. Розова), Арлекін («Брехун» К. Гольдоні), Єгор («Марія» А. Салынского), Іполит («Пані Боварі» Р. Флобера), Румянцев («Родичі» Е. Рязанова, Е. Брагінського), Ведмідь («Велике жабеня» Л. Устінова) та ін; виконавець моноспектаклю «Записки божевільного» Н.Гоголя.

Олександр Аржиловский у фільмі «Був місяць травень» В 1970 р. дебютував у кіно. Знімався у фільмах:

«Був місяць травень» (1970), «Гарячий сніг» (1973), «Наказано взяти живим» (1983), «Перемога» (1984), «Виклик» (1986), «Челябінськ» (1998), «Усмішка клоуна» (1999) та ін. В 1981-97 рр .. — артист Мінського Театру кіноактора.

З 1997 р. жив і працював у Парижі; знявся в декількох фільмах. Незадовго до смерті, приїхав в Росію в гості до матері. Там, в Тюмені, і помер 11 листопада 1999 р.

Лауреат премії КДБ СРСР (1984).

Фільмографія:

1. Був місяць травень — 1970 — лейтенант Миколаїв

2. Гарячий сніг — 1972 — Голованов

3. Єдина дорога — 1974

4. Ви Петьку не бачили

? — 1975Александр Аржиловский у фільмі «Ніжний вік»

5. Спадкоємці — 1975

6. Червоний чорнозем — 1977

7. Смішні люди! — 1977

8. Єдиний чоловік — 1981

9. Крапель — 1981

10. Синдикат-2 — 1981

11. Водій автобуса — 1983 — спортсмен

12. Ніжний вік — 1983

13. Наказано взяти живим — 1983

14. Перемога — 1984

15. Останній крок — 1984

16. Тихі води глибокі — 1984

17. Друзів не вибирають — 1985

18. Катастрофу не дозволяю — 1985

19. Куди йдеш, солдат? — 1986 — Прохоров

20. Навчися танцювати — 1985

21. Державний кордон (фільм 5-й: «Рік сміття

ок перший») — 1986Александр Аржиловский

22. Наш бронепоїзд — 1988

23. Приватний візит в німецьку клініку — 1988

24. Плач перепелиці — 1990

25. …На прізвисько «Звір» — 1990

26. Остання осінь — 1990

27. Людина з чорної «Волги» — 1990

28. Кешка і спецназ — 1991

29. Кооператив «Політбюро», або Буде довгим прощання — 1992

30. Кодекс мовчання-2 — 1993

31. Хочу в Америку — 1993

32. Роман «Alla Russa» — 1994

33. На чорних лядах — 1995

34. Любити по-російськи-2 — 1996

35. Челябінськ (Франція) — 1998 — полковник КДБ

36. Посмішка клоуна (Франція) — 1999 — Кір’яков