Михайло Шкловський

Фотографія Михайло Шкловський (photo Mihail Shklovskiy)

Mihail Shklovskiy

  • День народження: 14.04.1983 року
  • Вік: 33 роки
  • Місце народження: Москва, Росія
  • Громадянство: Росія

Біографія

Батьки з дитинства стали долучати до Михайла сцені, віддавши його в десять років в театральну студію. Не дивно, що після закінчення школи він вирішив продовжити акторську династію. У 2004 році Михайло Шкловський закінчив ВТУ ім. Щукіна (курс Е. Князєва), після чого був прийнятий в трупу Російського Академічного Молодіжного Театру.

Батьки

Михайло Шкловський народилася у відомій акторській сім’ї. Його батько – популярний актор Олег Шкловський, створив на кіноекрані галерею різних персонажів, серед яких: Джекі Чесней в комедії «Здрастуйте, я ваша тітка!», Дебре у пригодницькому фільмі «В’язень замку Іф», старший лейтенант Жорж Палітурників в комедії «Дежа вю». Мама Михайла в свій час закінчила школу–студію МХАТ, працювала в театрі, знімалася. Але після народження дітей (у Михайла ще сестра Марія і брат Данило) залишила сцену і присвятила себе родині. Лише, коли діти підросли, вона повернулася в професію.

Театр

Батьки з дитинства стали долучати до Михайла сцені, віддавши його на десять років у театрал

ьную студію. Не дивно, що після закінчення школи він вирішив продовжити акторську династію. У 2004 році Михайло Шкловський закінчив ВТУ ім. Щукіна (курс Е. Князєва), після чого був прийнятий в трупу Російського Академічного Молодіжного Театру.

На сцені РАМТа Шкловський зайнятий в спектаклях: «Червоні вітрила» (Эгль), «Берег утопії. 3 частина. Викинуті на берег» (Слєпцов), «Попелюшка» (Падетруа), «Інь і Ян. Біла версія» (Тайкоути), «Інь і Ян. Чорна версія» (Тайкоути), «Червоне і чорне» (Норбер), «Лоренцаччо» (Торговець шовком), «Незнайко-мандрівник» (Шпунтик), «Повелитель мух» (Джек), «Пригоди Тома Сойєра» (Гекельбері Фіна), «Принц і жебрак» (Шустрила), «Чисто английскоепривидение» (Вашингтон) і ін

Крім того, Михайло Шкловський брав участь у виставі «Іфігенія в Авліді» (проект «Відкрита сцена»).

Кіно

У кіно Михайло Шкловський почав зніматися з 2002 року. Серед його робіт – невеликі ролі в серіалах: «Кодекс честі», «Таксист», «Інструктор», «Операція «Цвіт нації». У 2005 році молодий актор зіграв Віктора Ципіна в популярному серіалі «Не родись красивою». На екрані актор частіше грає, як кажуть, справжніх телепнів. Ось і Віктор Ципін в його виконанні вийшов грубуватим, зухвалим, недалеким хлопцем, але при цьому зовсім не злим.

У 2007 році Михайло Шкловський знявся в головній ролі в драмі Віри Яковенко «Ігри в солдатики». Ця картина стала його першою серйозною роботою на великому екрані. Актор створив образ студента журфаку Віктора, відомого своїми перемогами як у науках, так і на любовному фронті. Герой Шкловського закохується в дочку генерала, «завдяки» чому незабаром виявляється в армії…

Фільмографія:

2002 Кодекс честі — серіал

2003 Таксист — серіал

2003 Інструктор — серіал

2004 Операція «Цвіт нації» — серіал

2005 Я не повернуся — серіал

2005-2006 Не родись красивою — серіал

2006 Круч. Пісня довжиною в життя — серіал

2006 Національне надбання — серіал

2006 Мертве поле

2006 Кодекс честі-3 — серіал

2007 Гри в солдатики (Україна)

2008 Королева

2008 Дві сестри — серіал