Мейбл Альбертсон

Фотографія Мейбл Альбертсон (photo Mabel Albertson)

Mabel Albertson

  • День народження: 24.07.1901 року
  • Вік: 81 рік
  • Дата смерті: 28.09.1982 року
  • Громадянство: США

Біографія

Американська актриса, сестра актора Джека Альбертсона і секровь актриси Клоріс Лічман.

Мейбл народилася в штаті Массачусетс в родині російських емігрантів. Вона найбільш відома за роллю Филисс Стівенс в телесеріалі «Моя дружина мене причарувала». Найбільш відомі фільми з її участю, це «Босоніж по парку» (1967) і «В чому справа, Док?» (1972),де вона зіграла місіс Ван Хоскінс, багату даму у якої викрали діаманти.

Мейбл померла від хвороби Альцгеймера у віці 81 року. Вона була кремований, а її прах розвіяли над Тихим океаном.

Вибрана фільмографія

* У чому справа, Док?(1972) — Місіс Ван Хоскінс

* У ясний день побачиш вічність (1970) — Місіс Хетч

* Босоніж по парку (1967) — Харієт

* Страшне безумство (1966) — Голова

* Період звикання (1962) — Місіс Еліс Макгілл

* Усієї роботи на одну ніч (1961) — Місіс Кинсли

* Садова альтанка (1959) — Міс Чендлер

* Довге жарке літо (1958) — Місіс Стюарт

* Викуп (1956) — Місіс Патрідж

* Павутина (1955) — Режіна Мітчелл-Сміт

* Про місіс Леслі (1954) — Місіс Сімс