Марія Валешная

Фотографія Марія Валешная (photo Maria Valtshnaya)

Maria Valtshnaya

  • День народження: 23.01.1987 року
  • Вік: 30 років
  • Місце народження: Воркута, Росія
  • Громадянство: Росія

Біографія

У 2010 році Марія закінчила акторсько-режисерський курс Спбгаті і вступила в трупі нового театру «Майстерня», яким керує її педагог Григорій Козлов. Під його керівництвом вона брала участь у виставах: «Ідіот» за романом Достоєвського (Настасья Пилипівна), «Сон в літню ніч» за п’єсою Шекспіра (Гірчичне зерно, Титанія), «Мрії кохання» (Раїса), «Два вечора у веселому будинку» (Тамара), «Зорі тут тихі» (Гурвич).

По стопах батьків

Марія Валешная народилася 23 січня 1987 року у Воркуті в акторській родині. Батьки Марії Галина Мельник і Олександр Кіріков кілька разів переїжджали з міста в місто в пошуках театру по душі. Поки, нарешті, не закріпилися в Кірові в місцевому Драматичному театрі.

Марія з ранніх років була знайома з акторської життям і мріяла піти по стопах батьків. Після закінчення школи вона готувалася до вступу в театральний вуз, але, знаючи про величезні конкурси, не дуже сподівалася вступити з першого разу, та ще й на бюджетне відділення. Виявилося, що нічого неможливого немає. У 2005 році дівчина приїхала до Санкт-Петербурга і, успішно пройшовши три тури, була прийнята в Санкт-Петербурзьку державну академію театрального мистецтва (колишній ЛГИТМиК) на курс Григорія Козлова.

У 2010 році Марія закінчила акторсько-режисерський курс Спбгаті і вступила в трупі нового театру «Майстерня», яким рук

оводит її педагог Григорій Козлов. Під його керівництвом вона брала участь у виставах: «Ідіот» за романом Достоєвського (Настасья Пилипівна), «Сон в літню ніч» за п’єсою Шекспіра (Гірчичне зерно, Титанія), «Мрії кохання» (Раїса), «Два вечора у веселому будинку» (Тамара), «Зорі тут тихі» (Гурвич).

Ольга Ушакова, Тая Златоградова та інші героїні

Вперше на екрані Марія Валешная з’явилася в студентські роки в одній із серій знаменитого міліцейського серіалу «Вулиці розбитих ліхтарів», зігравши невелику роль підступної злочинниці. Це не дивно – велика частина пітерських студентів пройшла через цей серіал, знімаючись, хто в епізодах, а хто і в масовці. Марії вдалося більше. На останньому, п’ятому курсі академії її знову запросили в культовий проект, на цей раз довіривши головну роль. З 17-ї серії десятого сезону «Вулиць розбитих ліхтарів» вона стала грати старшого лейтенанта Ольгу Ушакову.

Марія зізнається,що спочатку дуже нервувала, її терзали сумніви, як приймуть нову героїню постійні шанувальники серіалу. Впоратися з хвилюванням їй допомогли старожили проекту – насамперед Михайло Трухін, який взяв її під свою опіку. І молода актриса успішно вписалася в серіал. Відігравши у десятому сезоні «Вулиць…», вона потім продовжила зйомки в одиннадацатом.

Паралельно зі зйомками в «Вулицях розбитих ліхтарів» Марія Валешная в 2010 році почала роботу в іншому кримінальному серіалі – «Державний захист». Тут її героїнею стала Тая Златоградова дружина опера Маліча, колишня кримінальниця. І, треба зазначити, що ця роль вийшла куди більш живою і цікавою, ніж в «Вулицях розбитих ліхтарів». Серіал «Державний захист» знайшов свого глядача і за першим сезоном пішли другий і третій…

Запам’яталася молода актриса і картинами інших жанрів, зокрема — мелодрамам. Так в картинах режисера Андрія Щербініна «Катерина-3. Доля» і «Катерина. Інша життя» вона зіграла Ірину, а в мелодрамі режисера Ганни Гресь «Дорога в порожнечу Марія Валешная виконала роль Людмили-Камілли. Треба зазначити , що виконуючи ролі другого плану, актриса зуміла витягнути їх на гідний рівень і, тим самим, завоювати симпатії глядачів.

Фільмографія:

2009 Опергрупа — серіал

2009 Іван Грозний

2009 Б. О. М. Ж. — серіал

2009-2010 Вулиці розбитих ліхтарів-10 — серіал

2010 Таємниці слідства — 9 — серіал

2010 Державний захист — серіал

2011 Вулиці розбитих ліхтарів-11 — серіал

2011 Моя остання перша любов

2011 Моя нова життя (Україна)

2011 Катерина-3. Сім’я — серіал

2011 Державна захист 2 — серіал

2012 Я скасовую смерть — серіал

2012 Зовнішнє спостереження

2012 Катерина. Інше життя — серіал

2012 Дорога в порожнечу (Росія, Україна) — серіал

2013 Дружина офіцера

2013 Державна захист 3 — серіал