Марія Сьомкіна

Фотографія Марія Сьомкіна (photo Maria Semkina)

Maria Semkina

  • День народження: 26.10.1976 року
  • Вік: 40 років
  • Місце народження: Ростов-на-Дону, Росія
  • Громадянство: Росія

Біографія

Закінчивши школу, Марія Сьомкіна вступила на економічний факультет Ростовського сільськогосподарського інституту. З 18 років вона стала жити самостійно, а в 20 років вийшла заміж за студента. Цей шлюб виявився неміцним. Через три роки вони розійшлися, і Марія залишилася сама з сином…

Переможниця фотоконкурсу, проведеного модельним агентством «Імідж-Еліт» спільно з «КП-на-Дону» (1998)

Володарка титулу «Леді Шарм-98»

Краща модель року за версією журналу Playboy (2000)

Міс Шарм на VII конкурсі фотомоделей «Модель Дону» (2001)

Дитинство і юність

Марія Сьомкіна народилася в Ростові-на-Дону. Її тато за освітою математик, а мама — інженер. Майбутня фотомодель в дитинстві не користувалася особливою увагою хлопчаків. Марія згадує: «Я була домашньою дівчинкою, з короткою стрижкою, дуже худий. А хлопцям в моєму Ростові-на-Дону подобалися довговолосі блондинки в тілі. Зі мною не танцювали хлопчики. Років до 16 це було великою проблемою. Я зосередилася на навчанні…»

Закінчивши школу, Марія Сьомкіна вступила на економічний факультет Ростовського сільськогосподарського інституту. З 18 років вона стала жити самостійно, а в 20 років вийшла заміж за студента. Цей шлюб виявився неміцним. Через три роки вони розійшлися, і Марія залишилася сама з сином…

Фотомодель

У 1998 році Марія Сьомкіна надіслала свої фото на конкурс, який проводило модельне агентство «Імідж-Еліт» спільно з газетою «КП-на-Дону». Думала вона, що зможе стати переможцем?! Вона згадує: «Вручили набір каструль «Цептер» і відвезли додому на лімузині. Для нашого двору це був фурор. Я у вечірній сукні, з букетом, стрічкою через плече і каструлями. Батьки збожеволіли від жаху. Вони весь час умовляли мене зайнятися «нормальної» професією».

Незабаром послідували нові успіхи — титул «Леді Шарм-98», перемога у відбірковому турі на конкурс «Ростовська красуня». На дівчину звернули увагу, і вона на запрошення агентства Modus VivendiS вирушила до Москви. У столиці Марія Сьомкіна активно працювала: знімалася для реклами, брала участь у багатьох показах Московської тижня моди.

Потім настав закордонний період. Протягом двох років Марія працювала манекенницею і фотомоделлю в Німеччині, Японії, Греції, Франції, Італії, Південної Кореї. Знімалася для російської версії журналу «Playboy». За версією цього видання вона неодноразово називалася «дівчиною місяця» (жовтень 2000, липень 2001, квітень 2006), а в 2000 році — названа моделлю року.

Сама Марія розповідає, що завдяки цій роботі вона навчилася витривалості, здатності приміряти на себе будь-який образ, ну і, звичайно, прагнення зберігати красу і фігуру.

Кіно. Перші успіхи

У пошуках красунь кінорежисери нерідко звертаються в модельні агентства. Так сталося і з Марією Семкиной. Вперше на екрані вона з’явилася в 2002 році, зігравши епізодичну роль дівчини-музиканта в картині Романа Пригунова «Самотність крові». За першою роллю пішла друга, третя… В 2005 році вона зіграла Світла Березкін в популярному серіалі «Приречена стати зіркою», а в 2006-му їй дісталася головна роль в серіалі «Все включено» — Варвара Карташова, дочка власника мережі готелів.

Не дивлячись на успіхи, Марія соромилася називати себе актрисою, прекрасно розуміючи, що ще мало, що вміє в цій професії. І вона дуже вдячна професіоналам, які всіляко їй допомагали на знімальному майданчику. З особливою теплотою вона згадує Галину Олександрівну Польських, а також Регіну Мянник і Анатолія Пашинина, з якими їй довелося співпрацювати у серіалі «Все включено». Усвідомлюючи необхідність цього акторської освіти, Марія Сьомкіна в 2006 році поступила у Вище Театральне Училище імені Б. Щукіна, продовживши при цьому зніматися в кіно: у мелодрамі «Невірність» (Тамара), в серіалі «В ритмі танго» (Анжеліка), в кримінальній комедії «Антидур» (Тетяна), у кримінальній мелодрамі «Захист проти» (Ірина Правдіна), в серіалі «Особисте життя доктора Селіванової» (Маша), у романі «День гніву» (Даша).

Популярна актриса

Популярність до Марії Семкиной прийшла з серіалом «Татусеві дочки». Її героїня, дружина олігарха Оксана Федотова, вийшла одночасно і гламурної, і дуже зворушливою. Вийшовши на екрани у вересні 2007 року, серіал затягнувся на кілька років. За цей час героїня Семкиной встигла посваритися зі своїм чоловіком, піти від нього, потім помиритися, повернутися і, нарешті, народити доньку.

Паралельно зі зйомками «Татусевих дочок» Марія Сьомкіна знімалася інших фільмах і серіалах. Самим помітним проектом став серіал «Крем» (2009) – історія сучасної Попелюшки Лізи Чайкіної (актриса Катерина Копанова). Не дуже красива дівчина завдяки чарівного крему перетворюється в чудову красуню Клару (ця роль дісталася Марії Семкиной). Треба зазначити, що в даному серіалі брюнетка життя Сьомкіна постала перед глядачами блондинкою. Але такі були вимоги сценарію… Марія зізнається, що за час зйомок дуже здружилася з актрисою Катериною Копановой: «Вона першокласна актриса і дуже добра людина. Сподіваюся, за рік зйомок і мені дісталося доброти, м’якості і рішучості моєї партнерки по майданчику, за що їй спасибі від душі».

«Танці з зірками»

Одним з підтверджень популярності Марії Семкиной стало запрошення її до високо рейтинговий проект «Танці з зірками». Танцювати їй довелося з Андрієм Карповим. «Чесно сказати, очікування від проекту у мене були зовсім інші. Я дивилася попередні програми, бачила багато виступів зірок, щиро заздрила, але про себе дивувалася: «Чого вони так сильно переживають?» Мені чомусь здавалося, що це буде більш акторська завдання — вийшов, передав настрій танго, де-то посміхнувся, де зробив особа суворіше, підстрибнув, і все. А коли я зіткнулася з тим, що мені доведеться протягом декількох місяців вивчати ази хореографії, тут-то і зрозуміла, що це дійсно складно», — зізналася актриса. Завдяки підтримці свого партнера, а також власним завзятості і працьовитості, Марія добилася великого прогресу, і їх пара виглядала дуже гідно.

Особисте життя

Розповідаючи про себе, Марія Сьомкіна зазначає, що вона абсолютно не тусовочна людина, любить посидіти вдома з книжкою, насолоджуватися спокоєм. Втім, їй це вдається не часто – дуже багато роботи. А ще Марія дуже любить подорожі. Будучи моделлю їй довелося багато поїздити по світу, багато чого побачити. Журналісти нерідко запитують, чи не збирається вона повернутися в модельний бізнес, на що Марія відповідає, що все це вже в минулому, і робота актриси їй набагато цікавіше.

Ким стане син Марії Михайло, поки не відомо, але в кіно він вже встиг знятися в серіалі «Не родись красивою» він зіграв уявного сина Олександра Воропаєва.

Фільмографія:

2002 Самотність крові

2003 Кавалери морської зірки — серіал

2004 Особистий номер — серіал

2005-2007 Приречена стати зіркою – серіал

2006 Невірність

2006 Все включено (Росія — Україна) — серіал

2006 У ритмі танго — серіал

2007 Особисте життя доктора Селіванової — серіал

2007 Захист проти

2007 День гніву

2007 Антидур

2007-2011 Татусеві дочки — серіал

2008 Чізкейк

2008 Мій чоловік — геній

2008 Азіат

2008-2011 Універ — серіал

2009 Зберігач — серіал

2009 Крем — серіал

2009 Завжди говори «завжди»-5

2009 Шлюб за заповітом

2010 Щасливі разом — серіал

2010 Наш домашній магазин

2010 Гаражі — серіал

2011 Службовий роман. Наш час

2011 Інспектор Купер

2011 Повернення Сандри